Nincs nyoma fagykárnak Pannonhalmán

2014. február 20. 13:13

Ha rendben van a szőlő kondíciója, jobban bírja a természeti csapásokat. A metszést a fagykár fenyegetése miatt célszerű a fagyérzékeny fajtákkal és területekkel kezdeni, tanácsolja Deé János pannonhalmi borász.

2014. február 20. 13:13

Nincs tavaszi fagykár a pannonhalmi borvidéki szőlőkben, számol be a GyőrPlusz TV. A népi hiedelem úgy tartja, ha Vince napjáig nem jön a fagy, akkor nem is fog. A metszést ezért célszerű a kevéssé fagyérzékeny fajtákkal, a fagynak kevésbé kitett dűlőkkel kezdeni, majd azokkal a táblákkal folytatni, melyekben gyakoribbak a fagykárok.

A fagykárral sújtott területeken azokat a hajtásokat, amelyeknek csak a teteje fagyott el, nem ajánlatos eltávolítani, mert a hónaljhajtások az ép részekből előtörhetnek. A felesleges, meddő hajtások eltávolításával a tőke könnyebben átvészeli a fagykárt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!