Van szlovák Tokaj: döntött az Európai Bíróság

2014. február 13. 11:12

Elutasította csütörtökön a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság a magyar fellebbezést a »Tokaj« márkanév ügyében, kimondva azt: nem minősül megtámadhatónak a »Vinohradnícka oblast' Tokaj« szlovák név nyilvántartásba való bejegyzése.

2014. február 13. 11:12

A bejegyzés az oltalom alatt álló eredetmegjelölések E-Bacchus elnevezésű elektronikus nyilvántartásába történt. E bejegyzés nem vitatható az uniós bíróságok előtt, állapította meg az Európai Bíróság. A testület az indoklásban kiemelte, hogy a tokaji borvidék Magyarország és Szlovákia területére is kiterjed.

A szlovák Tokaj látnivalóiról, pincéiről itt egy térkép:


Zobraziť Vinohradnícka oblasť TOKAJ / Slovakia - Vinárska mapa na väčšej mape

FRISSÍTÉS (02. 14.): A Vidékfejlesztési Minisztérium kiadott egy közleményt, miszerint nem arról szólt az Európai Bíróság csütörtöki ítélete, hogy van-e szlovák Tokaj, mert nyilvánvaló, hogy a borvidék átnyúlik a határon. A kérdés itt az volt, hogy a szlovákiai tokaji borokra Tokajská vagy Tokaj legyen-e ráírva. Utóbbi nyert.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. november 10. 21:43
De hát Tokaj nem it ott van! Ez nem tűnt fel nekik?
atila68
2015. november 10. 21:43
Ezzel az erővel Miskolc is pályázhatna a név használatára.
atila68
2015. november 10. 21:43
http://tokaj.sk/index.php?tar=22&lang=2 Besírsz baszki! A tokaji borvidék legészakibb települése Olaszliszka. Ez pont olyan mint a szlovák történelem. Legalább akkora fikció mint a görög kompmenetrend.
Arma Gedeon
2014. február 28. 01:16
Kistoronya a statisztika szerint már nem magyar többségű, de szerintem Kisújhelyben is beszél a többség magyarul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!