Borlovagrendet alapítanak a tállyaiak

2014. május 12. 14:10

Taille néven alakul meg Tokaj-Hegyalja egykori legjelentősebb települése, Tállya borlovagrendje. Az eseményre május 16-án az Oroszlános Borvendéglő udvarán kerül sor.

2014. május 12. 14:10

A Tállyáért Egyesület céljai között jelölte meg a „tállyai borkultúra, szőlő-és bortermelés, a helyi pincészetekhez kapcsolódó turizmus támogatását és a valaha szebb időket megélt település újjáélesztését, a tokaj-hegyaljai vérkeringésbe való visszatérésének elősegítését, a szűkebb és tágabb értelmezésű régión belüli méltó szerepének visszaállításáért történő törekvések felvállalásán keresztül”.

Ennek első lépéseként alapítja meg most a Taille Borlovagrendet, mely a közösségi borkulturális célok előmozdítását igyekszik majd a jövőben előmozdítani. A borlovagrendi avatás a május 16-17-ei Tállyai Borünnep programjainak egyike.

A hegyaljai településre érkezők pénteken Kovács András Péter stand up comedy show-ján, szombaton pedig Harcsa Veronika koncertjén vehetnek részt. Az Oroszlános Borvendéglő mindkét napon négyfogásos borvacsorával várja majd a vendégeket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!