Portré Bussay Lászlóról

2014. augusztus 19. 20:09

A zalai borvidéket a hazai borkedvelők térképére boraival ismét felhelyező csörnyeföldi orvos-borászra, Bussay Lászlóra ezzel emlékezünk.

2014. augusztus 19. 20:09

Bussay Lászlóra a Gault&Millau egy régi-régi videóval emlékezik. Megtudhatjuk belőle, hogy Bussay doktor a táj és a jó talaj miatt költözött Pécsről a Zala megyei Muraszemenyére, hogy aztán Csörnyeföldön megalapítsa a pincészetét. A szőlőterületeit sem bízta a véletlenre: az alapján telepítette be őket az orvos-borász, hogy a korábban uradalmi vincellérként dolgozó emberek mit tanácsoltak neki. Így lettek a Bussay Pince fő fajtái az olaszrizling, a rajnai rizling, a szürkebarát és a fűszeres tramini.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2014. augusztus 20. 04:10
Nyugodj bekeben, igaz magyar voltal!
Nagytestver
2014. augusztus 20. 04:05
Laci egy csoda. Egyszer ittam nala a besugo Nogradi tarsasagaban, de meg a besugo sem tudta elrontani a gyonyoru elmenyt, amit a Laci karaktere, sultjei es borai adtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!