Soproni az első 2014-es újbor

2014. augusztus 25. 18:22

A soproni borvidéken készült Magyarország idei első újbora. A Taschner Borház 2014-es irsai olivérjét két hete szüretelték, hétfőn jött meg a Nébihtől a forgalombahozatali engedélye, napokon belül pedig már kapható is lesz.

2014. augusztus 25. 18:22

A soproni Taschner Bor- és Pezsgőház 2014-es irsai olivére a nap folyamán kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól. A napokon belül megvásárolható bort a Fertő-parti Ranisch-dűlőből származó szőlőből készítették; mint írják, ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.

Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb lehet.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szörftábor Msza.hu
2014. augusztus 27. 17:53
Mi egy kartonnal fogunk vásárolni belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!