A Kunság már nem szüretel

2014. október 20. 15:48

Frittmann János, a kunsági borvidék hegyközségének elnöke szerint a borvidéken gyakorlatilag befejeződött a szüret. Termésben többet várt volna a borász, és az alacsony felvásárlási árat is fájlalja.

2014. október 20. 15:48

Az idei termésátlag a kunsági borvidéken 92 q/ha, Soltvadkerten 101 q/ha volt, mondta Frittmann János a Soltvadkerti TV-nek adott interjúban. A borvidék hegyközségének elnökének elmondása szerint gyakorlatilag befejeződött már a szüret, egy-két borász hagyta még a tőkén cabernet sauvignonját és kövidinkáját egy későbbi szüreti időpontra.

Ez a termésátlag nem számít rossznak szerinte, ám voltak fajták, melyeknek jóval magasabb termést kellett volna hozniuk, ilyen például a bianca, ahol Frittmann szerint érdemes lenne elgondolkodnia pár gazdának, alkalmas-e a területe egyáltalán a szőlőtermesztésre vagy az adott szőlőfajtához. A kunsági borvidéken a szőlő felvásárlási ára is csökkent, szerinte a legalsó árnak legalább 15 forinttal magasabbnak kellett volna lennie kilónként.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!