Eger: tanulságos és nehéz évjárat volt az idei

2014. október 29. 18:20

Már csak pár helyen lógnak a fürtök az egri borvidéken. A borvidéki hegybíró szerint a 2014-es évjárat jellemzéséhez az ellentmondásos és a nem túl gazdaságos a két legjobban passzoló jelző.

2014. október 29. 18:20

Végéhez közeledik a szüreti időszak, a területek legnagyobb részét már leszüretelték az egri borvidéken, számolt be a hét elején az Eger TV. Tarsoly József hegybíró szerint ellentmondásos és nem túl gazdaságos évet zárhatnak a szőlőtermelők. Átlagosan 55-80 mázsa körüli mennyiség várható hektáronként, ez elmarad a korábbi évek 80-90 mázsás átlagától. A hegybíró szerint azok a fajták, amik tavaly 110 forintról indultak, most csak 85 forintot érnek, de még így is Egerben alakultak legkedvezőbben az árak, hangzik el az adásban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!