Mégsem teszi tönkre a kisebb italnagykereskedőket a kormány

2014. november 20. 14:51

Technikai hiba miatt nem ment át az a módosító javaslat, amely alapján a kisebb árbevételű cégeknek sávos rendszerben kevesebb jövedéki biztosítékot kell fizetnie – írja az Index. Korábban arról írtunk: több, mint száz cég mehet tönkre, ha ilyen formában módosítja a jövedéki biztosítékok rendszerét a parlament.

2014. november 20. 14:51

Hétszeresére emelte a jövedéki biztosítékot a kormány többek között az alkohol-nagykereskedők esetében, ennek következtében több száz cég mehet tönkre – írtuk csütörtök délelőtt. Az Index délután arról írt: technikai okok miatt nem ment át a Gulyás Gergely vezette törvényalkotási bizottság módosítója, mely alapján sávos rendszerben a kisebb árbevételű cégeknek kevesebb letétet kell majd befizetnie.

Gulyás Gergely a lapnak elmondta, hogy az NGM kifogásai miatt szavazta le a Fidesz-frakció a módosítót, de azt máshogy, a költségvetést megalapozó törvény részeként vissza fogják hozni és meg fogják szavazni, mivel az NGM kifogásai alapján már megtették a megfeleló javításokat a módosítón.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:25
nem lehet hogy az alaptörvényüket is csak véletlenül nem helyezték hatályon kívül? már csak azért is, mert pl. a paks-mutyi szerződésük is sérti a saját alaptörvényüket.
Tintamin
2015. december 18. 05:59
Na, mivan? "Hibáztunk". Miapék? Milyen szánalmasan siralmas szakmai munka az, amikor egy teljes szektort szétkúrnak, és nem veszik észre? Suttyók ezek, nem szakértők.
Pinter68
2014. november 21. 11:57
"Akkor mit hisztiztek? Ezt hívják törvényalkotásnak." Mit? Hogy elkúrnak valamit aztán meg gyorsan kijavítják? Ezt nem törvényhozásnak hívják, hanem fejetlenségnek. Akkora kényszert éreznek, hogy mindent agyonszabályozzanak, hogy már saját magukat sem tudják követni. "Működtek a nagyságos fékek és egyensúlyok (jelentsen is ez az izé bármit is)? " Na, ez meg elég beszédes volt. Mindent elárul arról, hogy miért van még ekkora támogatottsága a Fidesznek.
Pinter68
2014. november 21. 11:46
Erre a nívótlan rögtönzésre, ami itt kormányzás címén folyik új jelzőket kellene kitalálni. A magyar nyelv jelenlegi szókincse már nem eléggé degradáló hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!