Testes balatoni vörösöket vett a nevére Demján Sándor

2014. december 03. 13:32

Egy 2011-es évjáratú dörgicsei merlot és egy cabernet sauvignon képében debütálnak Demján Sándor pincészetének legmagasabbra pozicionált, Demján Pince néven futó termékcsaládjának új tagjai. Egyéves hordós érlelés, a legjobb hordók termése, egyéves palackos érlelés. Komoly, testes, telt balatoni vörösborok készítése a cél, derül ki a Borászportál videójából.

2014. december 03. 13:32

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lantose70
2016. november 28. 11:19
Nyilván nagy bravúr elfoadható vörösbort készíteni egy alapvetően fehérbor-termő vulkanikus vidéken (savak, stb.). Csak hát minek. A jó esetben is csak átlagoska vörösnél sokkal jobbak a savakban gazdag balatonfelvidéki fehér borok. Kitűnő rizlingek mellett egy csomó ma még nálunk kevésbé népszerű, ám kitűnő fehért lehet itt készíteni. Zöld veltelinik, vulcanus, zeus, stb.
néhai Ch.Pilot
2014. december 03. 22:59
A Balatonfelvidék alapvetően fehérbor termőhely. Attól még mert: 1. valaméirt a vörös bort tartják tartalmasabb, értékesebb bornak, 2. terem azért a Balatonfelvidéken vörös bor is kár megerőszakolni azt a vidéket egy-két különc vörösbáró feltűnési viszketegségének kielégítésére. Menjen el Szekszárdra, vagy Villányba, vegyen ott szőlőt, aztán termeljen. Vagy a milliárdos bácsi smucig? Amymit nem szán rá, mint amenniybe ott kerül a szóló?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!