Ausztriában csak a legbátrabbak szüreteltek jégbornak való szőlőt

2015. január 05. 17:57

2014 akkora kihívás volt Ausztriában, mint itthon, mégis akadt pár borász a Fertő-tó környékén, aki kockáztatott és a szüret végét követően is kint hagyta az egészséges fürtöket jégbor-alapanyagnak. Viszont se Kracher, se Tschida nem készít ilyet idén.

2015. január 05. 17:57

A december 31-re virradó éjszakán délelőttbe menőig mínusz 8 és mínusz 11 Celsius-fok között tudtuk leszüretelni az olaszrizlinget és a zöldveltelinit, mesélt a 2014-es jégboros tapasztalatáról az osztrák Falstaffnak ifj. Andreas Nittnaus. A golsi pincészet eléggé egyedül van ezzel: az itthoni helyzethez hasonlóan Ausztriában is kihívásokkal teli 2014-es évjárat végén még a legnagyobb édesbor-készítők, mint a Kracher vagy a Tschida pincészet sem vállalata a jégborral járó kockázatokat. Az aki mer, az nyer módszer most bevált: a Falstaff által megkérdezett burgenlandi tartományi agrártanács közlése szerint a borvidék többi részén is hasonlóan jó, jégborhoz passzoló idő volt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!