Dúzsi: A borokkal már fiatalkorban érdemes ismerkedni

2015. január 22. 21:14

Dúzsi Tamás és fia együtt meséltek a családi borászatról, a borkultúra fiatalkori elsajátításának fontosságáról, valamint kiderült az is, milyen fröccsöt iszik legszívesebben a 2014-es év borásza.

2015. január 22. 21:14

Dúzsi Tamás és fia, ifjabb Dúzsi Tamás a borkészítés szépségéről és a családi borászatról mesélt. Az év borásza díjjal jutalmazott Dúzsi mesélt a rozé borok közti különbségről, és hogy sokan a rozét csak egy könnyed nyári bornak gondolják, pedig akár komoly fogások mellé is társítható.

A két borász beszélt arról is, hogy a borkultúrát, a borok szeretetét már fiatal korban meg kell tanulnia az embereknek, mert így később is sokkal mértékletesebben fognak majd bort fogyasztani, és nem kell majd senki elől elrejteni az italt. Dúzsiék elmondták: Franciaországban a bor az étkezés része, akár az egyetemi menzán is csapolhatnak a diákok maguknak egy pohárral, de senki nem néz rossz szemmel otthon, ha a 14 éves gyerek kap egy deci bort.

Idősebb Dúzsi Tamás azt is elárulta, hogy bár nincs a sör ellenére, nyáron szereti a jó rozé fröccsöt, abból is a sportfröccsöt részesíti előnyben, ami 1 deci bort, és 4 deci vizet jelent.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. április 29. 06:46
Nem lehet elég korán rászoktatni a fiatalokat az alkoholra. Valakikből a jövő borászainak is meg kell élniük.
talán
2015. április 29. 06:46
Iskolabor?
gwrf
2015. január 27. 09:35
ez amúgy milyen tévé? Mert ahogy ez a nő felvezeti a beszélgetést, az egészen elképesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!