„Úgynevezett Székelyföld” – Heineken-bojkott lett az Igazi Csíki Sör elleni perből

2015. január 20. 23:45

A Heineken romániai leányvállalata beperelte az Igazi Csíki Sör gyártóját, a peres beadványában pedig úgy hivatkozik Székelyföldre, hogy „az úgynevezett Székelyföld”.

2015. január 20. 23:45

Facebookos bojkottkezdeményezés indult a romániai Heineken termékei ellen – írja a Főtér.ro. Az ügy előzménye, hogy a nemzetközi söripari vállalat pert indított a csíkszentsimoni Igazi Sör Manufaktúra ellen, mivel úgy vélik, hogy a sör elnevezése sérti a Ciuc Premium márkájuk védjegyoltalmát.

A perben készült beadványban a Heineken az „úgynevezett Székelyföld” kifejezést használja. A terminust a román nyilvánosság azon szereplői használják előszeretettel, akik ezzel is jelezni akarják, hogy a székely megyéket nem tekintik önálló földrajzi és kulturális egységnek.

Időközben a bojkottoldalon a Heineken által Magyarországon forgalmazott sörök is célkeresztbe kerültek: a Heineken mellett a Soproni, a Gösser, a Zlatý bažant, a Kaiser, az Edelweiss, a Steffl és a Buckler, valamint a Strongbow Gold almabor.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rojtos
2017. március 03. 20:08
Az úgynevezett Romániában bármi megtörténhet.
választópolgár
2017. január 27. 17:09
Én nem iszom sört.De ezentúl mégjobban nem fogok.
atila68
2015. november 10. 21:42
A medve nem játék, a Heineken nem sör. Ennyi.
thymian
2015. április 09. 18:38
"Vegyetek búcsút az állítólagos Székelyföldön élő, állítólagos székely vásárlóktól!!!" :) Hajrá székelyek, ne hagyjátok magatokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!