Húszmilliárdot kap 2020-ig a borágazat

2015. május 18. 09:03

Húszmilliárd forintot kap 2020-ig a magyar borágazat, az új Vidékfejlesztési Programban a borászat versenyképességének javítása önálló jogcím lesz elkülönített keretösszeggel, így nem kell más élelmiszeripari ágazatokkal versenyeznie a forrásokért.

2015. május 18. 09:03

A Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárságának közleménye szerint Kis Miklós Zsolt a XVII. Kunsági Borvidéki Borverseny megnyitóján elmondta: ez azt jelenti, hogy a borágazatnak nem kell versenyeznie más élelmiszeripari ágazatokkal a forrásokért. A támogatás legfontosabb irányai a hozzáadott érték növelése, valamint a kapacitásbővítés, emellett előnyt élveznek majd a közös beruházások, ismertette.

Az államtitkár szerint a kunsági borvidéken is igény mutatkozik az új pályázatokra. Így például egy európai viszonylatban is versenyképes mustsűrítő üzem létesítését, valamint a kistermelők technológiai beruházásait nagy mértékben segíthetik ezek a források.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!