Belebukik a barackmagba L. Simon borászata?

2015. július 27. 21:00

L. Simon László borászata rákellenes táplálékkiegészítőként árult barackmagot a honlapján. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot indított, mivel a barackmagról senki nem bizonyította be, hogy valóban rákellenes hatása lenne.

2015. július 27. 21:00

Rákellenes táplálékkiegészítőként árult L. Simon László családi borászata saját gazdaságából származó barackmagot a honlapján. A honlapon ma már nem található meg a termék. Az ügyről a HVG írt először, a cikk alapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot is indított.

Az RTL Klub riporterének az üggyel kapcsolatban sikerült megszólaltatnia az államtitkárt, aki szerint nincs is semmilyen ügy a barackmaggal, mivel: egyetlen barackmagot sem tudtak eladni. Ez azért lehet, mert elromlott a barackmagtörő gépük. L. Simon állítása szerint azt sem tudta, hogy rákellenes táplálékkiegészítőként árulták a barackmagot, hiszen ez nem az ő dolga. Az államtitkár az RTL-nek azt mondta: ráadásul a cég már nem is az övé, hanem a feleségéé. Ezzel szemben az RTL információi szerint a borászat többségi tulajdonosa továbbra is a politikus, és az L. Simon borászat honlapján is tulajdonosként van feltüntetve az államtitkár.

A barackmagról eddig nem tudták kimutatni, hogy rákellenes anyagot tartalmazna. Sőt, az RTL által korábban megkérdezett toxikológus szerint túlzott fogyasztása rosszullétet eredményez. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján a barackmagban található amigdalin a nem engedélyezett hatóanyagok listáján szerepel.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. január 27. 17:09
"Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján a barackmagban található amigdalin a nem engedélyezett hatóanyagok listáján szerepel" Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi maffiának nem érdeke hogy gyógyszerek nélkül gyógyulj meg, amikor milliárdokat kaszálnak a rákból. Azt se hiszem el amit kérdeznek.
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2016. június 15. 20:30
mutass már egy gyógyszergyártót, amelyik meg akarja gyógyítani a betegeket! a gyógyszer akkor fogy, ha a beteg nem gyógyul meg. az orvosokat meg kilóra veszik meg. azért ennek felismeréséhez még fideszesnek sem kell lenni.
VakzKommondor
2016. június 15. 20:30
ez az elképesztő sötétség mindig borzasztóan vicces. Ha így volna, akkor azt gyártanák a gyógyszergyártók, és milliárdokat keresnének. Pont fordítva, a tájékozatlanságot, és ostobaságot használják ki az ilyen barackmagot áruló szélhámos kuruzslók..
jebuzita
2016. február 23. 12:32
"Ez az El Simon se sokkal szarabb ember, mint a többi, csak ő most kirakatban van." - de ha egy kicsit is szarabb, ne képviselje már a közösséget. Vissza a diófa alá írni! Ércnél maradandóbb munkásságot kívánok neki! És ha a pálya befutva carrarai márvány mauzóleumot! De a politikáról, pláne az első vonalból jóllakott rozsomák arccal távoznia kell. Viktorunk nem látta a személyes meghallgatáskor a fizimiskáját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!