Őszi borvásár: mit érdemes venni az Aldiban?

2015. augusztus 31. 17:26

Itt van az ősz, itt van újra, vele együtt a szüret, és ami még örömtelibb, az őszi borvásárok időszaka, amikor a hiper- és szupermarketek akciós újságok özönével próbálják eladni a kifutó évjárat borait jelentős leárazások kíséretében. Segítünk választani, elsőként az Aldi borkínálatát néztük végig.

2015. augusztus 31. 17:26
Bukovics Martin

Az Aldi a Vinotéka nevet találta ki az őszi borvásáros akciójához, ami a szórólap szerint nem is a többi bolttól megszokott szüreti időszakot, hanem csak két napot fed le: csütörtöktől, szeptember 3-tól szombatig, szeptember 5-ig tart az akció. Sajnos a Szüreteljen velünk! szlogent ellőtte már az egyik benzinkút-hálózat, mindenesetre kézenfekvő lenne valamelyik borboltlánc, vagy borokkal kiemelten foglalkozó kiskereskedelmi egység számára ezzel a mondattal hirdetni törzsvásárlói programját.

A legnagyobb árleszállítást az egri Ostoros-boroknál látni: 349 forintért félédes zweigeltet, 399-ért félédes merlot-t lehet vásárolni, mi azonban nem ezeket ajánljuk. Különösebben izgalmas vételt nem látni most, a nyár végi hőségben talán a Pannon zöldveltelini néven 699 forintért futó fehérbor nézne ki jól a kosarakban — a bor a főleg exportra dolgozó bonyhádi Danubiana borászattól érkezik, akik a régió különböző borait rendszeresen értékelő Pécsi Borozó magazinnál rendre szuper pontszámokat kapnak.

Hogy önmagában megállja-e a helyét, nem tudjuk, fröccsnek ellenben minden bizonnyal már csak az ára miatt is jó választás lehet a kékcímkés, erősen saját márkásnak tűnő Egri csillag prémium válogatás, ami most 599 helyett 479 forint. Érdemes próbát tenni akár a Frittmann kékfrankos rozéval (ez 1199 forint), akár ugyanezen kunsági pincészet rajnai rizlingjével (ez egy százassal drágább) — akcióvadászok nagy csalódására egyiket sem adják jelentősen olcsóbban, mint szokták. Nem kóstoltuk, de aki kísérletezne, válassza Tóth Ferenc egri kadarkából készült sillere 1499-ért vagy az Ostoros csipkés szelekciójából származó menoire vörös fajtabora 999-ért. Vagy ifjabb Kamocsay Ákos balatonboglári cabernet sauvignon-ját 1399-ért.

A tippem az, hogy lesz még ennél erősebb merítés az Aldiban.

Borleárazást lát? Akciós újságot kapott? Érdekelné, jó-e egy bor? Írjon!

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1514, 1848: PROTOBOLSI LÁZADÁSOK
2015. szeptember 09. 00:33
az elmúlt pár éb boraiból semmiképp nem vennék majd a 2015ösökből
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!