Áder Jánosnak láthatóan tetszenek az új kerházas borok

2015. szeptember 10. 11:39

A Tokaj Kereskedőház borait kóstolgatta szerdán, a Budavári Borfesztivál első napján a fesztivál szomszédságában, a Sándor-palotában dolgozó köztársasági elnök. Egy MTI-fotón Áts Károllyal, az állami tulajdonú borászat főborászával és Zilai Zoltánnal, a fesztivál főszervezőjével látható az államfő.

2015. szeptember 10. 11:39

Szerdán megkezdődött a Budavári Borfesztivál. A szerdai és csütörtöki nap inkább szakmai napként fut, ekkor a magyarországi sommelier-k, borkereskedők, borbloggerek-szakírók, borászok, szőlőtermelők és a heavy user borfogyasztók lepik el a budai várat.

A Mandiner szerdán elsőként a Somló-hegyi Kreinbacher Pezsgőpincészet standjánál nézte meg, mit tudnak a magnumpalackok, itt Fütő Bea pezsgőblogger és Prisztavok Zoltán, a pincészet kereskedelmi vezetője kóstoltatta a hazai pezsgőpiac legmagasabb kategóriájába pozicionált termékeket. Pár házzal arrébb Dúzsi Bence mutatta meg pincészetének rozéit, a borász állítása szerint most a 2014-es cabernet sauvignon rozéra a legbüszkébb.

Az este Áder Jánoshoz hasonlóan számunkra is vidám volt a Tokaj Kereskedőház standjánál, a Mandiner által is bemutatott új címkék és termékpaletta viszi itt a főszerepet, de kóstolható egy sárgamuskotályból készült szőlőpálinka is. Illés Tamás, a borászat marketingvezetője azt tanácsolja, ne a fesztiválnap végén kóstoljuk végig tokaji édesborokat, mert úgy már kevésbé lehet figyelni rájuk és a helyükön kezelni őket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!