Műanyagpalackos tokaji bor jutott eszébe Tokajról a 444-nek

2016. január 29. 16:07

A 444 hírszerkesztőjének Tokaj Európai kulturális fővárosi ambícióiról rögtön egy raklapnyi műanyagpalackos bor jutott eszébe. Holott Tokaj városa éppen ezek ellen vette fel nemrég a kesztyűt.

2016. január 29. 16:07

A Tokaj városának európai kulturális fővárosi ambícióiról szóló hírt az MTI nyomán a Mandiner.borhoz hasonlóan a 444 is megírta, amit a tájékozottság és a jó szándék jeleként jó pár zsugornyi PET-palackos borral illusztráltak. Az eredeti hírből a hírügyeletes Botos Tamás mindössze ezt tartotta fontosnak publikálni:

A fideszes Mengyi Roland szerint "Tokaj és a Hegyalja jelenleg Európa kulturális kapuja keleti irányból(!!!), évszázadokkal ezelőtt pedig a szellemi-kulturális kapocs szerepét töltötte be." (MTI)

Csakhogy 2016-ban már nem engedélyezik ezen borok közterületen történő árusítását, a tokaji borvidék pedig már régóta nem a képen szereplő borokról szól. Olyannyira nem, hogy tokaji bort műanyagpalackban forgalomba hozni se lehet már egy ideje.

Persze ha csak ezeket ismeri a 444 szerkesztője, az más.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sitiveni Klein
2016. február 12. 22:46
A képen a műanyag palackos Zempléni Furmint látható.
Wagenhofer Zsófi
2016. február 07. 21:03
Ezen meglepődik valaki? Ezek a sorosbérenc tetvek ezt gondolják rólunk, magyarokról. Lenéznek és gyűlölnek minket.
brekker
2016. január 30. 16:22
Inkább egyfajta sajátos önreflexió ez a részükről. Nem annyira komolyan vehetőek, hogy bármi iránt bármiféle érzelmi reakciót tulajdoníthatnánk nekik.
forsteandretredjemann
2016. január 30. 00:43
Liberálos látőkör és ízlés. Igaz magyar liberális a levest is kézzel eszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!