Köztestület lett a Pálinka Nemzeti Tanács

2016. március 30. 10:57

Eddig a Pálinka Nemzeti Tanács véleményező és javaslattevő jogkörrel működő konzultatív testület volt, köztestületté alakulásával viszont további hatásköröket kapott.

2016. március 30. 10:57

Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) – jelentette be a földművelésügyi miniszter a szervezet köztestületté alakuló ülésén szerdán Budapesten. Fazekas Sándor emlékeztetett: eddig a Pálinka Nemzeti Tanács véleményező és javaslattevő jogkörrel működő konzultatív testület volt. A jogszabályi változások – a pálinka törvény módosítása – lehetővé teszik, hogy a PNT a továbbiakban megnövelt hatáskörrel rendelkezzen.

Ennek alapján a PNT köztestületként hatékonyabban tudja képviselni a szakma érdekeit az előállítás, a termék-leírások ellenőrzése, az uniós oltalomból eredő jogérvényesítés, a minőségvédelem, az egységes marketingstratégia kialakítása érdekében – hívta fel a figyelmet Fazekas Sándor.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. szeptember 27. 17:25
tök nyolc.. ne legyen Nemzeti Tanács a pálinkáról.. annyi mindenről lehetne, Paks2-ről, ami egy vagyon közpénz, azért, hogy drágább legyen az áram, Nemzeti Tanács kéne az egészségügyről, ami nélkül kipusztulunk, az oktatásról, ami nélkül a jövő nemzedék silányul, de a pálinkáról ne legyen, ahogy az akácfáról se...
antioxi
2016. március 30. 23:22
"A jogszabályi változások lehetővé teszik, hogy a PNT a továbbiakban megnövelt hatáskörrel rendelkezzen..." Bravó, megnövekedett hatáskör!
Valodi
2016. március 30. 15:20
Bravó! Tovább a lenini úton! Mindent államosítani! Lev Tolsztoj családjának 1200 hektáros birtoka csak jelenthet Orbán cár bojárjának: "Összesen 3960 hektár bérelt állami földterülethez jutott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester azzal, hogy megszerezte a korábbi Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) Zrt. jogutódjaként működő herceghalmi Agrosystem Zrt.-t." Pedig ez csak egy átlagos magyar falu határa! Hol van ez a "mintagazda" 28 000 hektárjához...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!