Sumér, hettita, óangol: így hangzott egykor 24 ősi nyelv

2016. március 29. 14:48

Miként hangozhatott a 2500 évvel ezelőtti kínai vagy a Krisztus előtt 1300 körül beszélt hettita nyelv? Belehallgathatunk a sumérba, a föníciaiba vagy épp az óangolba is.

2016. március 29. 14:48

a videóban is hallható Ge'ez egy ősi déli sémita nyelv, amelyet Etiópiában, Eritreában és Afrika keleti szarvában használtak. Az Akszúmi Királyság, majd később az etióp császári udvar hivatalos nyelvévé vált. A felvétel utolsó részénél a „Ryukyuan” feliratot látjuk, ez a mai Japán legnyugatibb pontjának számító Rjúkjú-szigetekre (Okinava is a tagja), illetve lakosaira utal. A rekonstrukciók nem teljes értékűek, de így is érdekesek.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. június 06. 02:22
Az ididótamentesebb jövőben megállapodhatunk. https://www.youtube.com/watch?v=Jr93r9Jfb5s Ez ép nem rovásírásról szól, hanem megmagyarázhatatlan leletekről főleg. A rovásírás nem véletlen vonalak kusza halmaza, hanem nagyon is technológiai módon megalkotott jelrendszer. Ugyan is a vonalai nagyon könnyen illeszthetőek egyszerű kijelző/megjelenítő eszközhöz. +
békalepcse
2016. június 06. 02:22
Ilyet ne várj, mert alapjaiban dőlne a tudomány mai rendszere. Most egy korcs koncepcióba próbálnak belerőltetni mindent, akár passzol akár sem. Sajna a ma tudománya dogmatizált.
Morgen
2016. május 05. 15:04
Hogyan fognak hangozni a jövő Európájának nyelvei? Netán nyelve? Mennyire lesz érthető a ma beszélt nyelvek többsége egy-két száz év múlva? Érdekelne, hogy megőrzik -e a különböző, ma beszélt nyelveket valamilyen hanghordozón?
kurbitalis
2016. május 05. 13:24
Nincs finnugor nyelv.Finnugor nép sincs, nem is volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!