Nincs bennem féltékenység (2015)

2016. március 08. 19:47

Mindig azt gondolom, hogy lesz majd időm mindenre, aztán kiderül, hogy soha nincs. Az a legjobb, amikor vasárnaponként összegyűlik nálunk a család, és ebéd után felnyitunk egy palack jó bort.

2016. március 08. 19:47
Szöllősi Mihály

Mire vágyik leginkább?

Hogy jó csapat legyen a pincében. Szeretem, ha jó kollégák vesznek körül, és próbálom hagyni is, hogy kibontakozzanak. Nincs bennem féltékenyég. Sok borászt neveltem ki és bocsátottam szárnyra. Igyekszem magam körülvenni fiatalokkal, mert az engem is fiatalon tart.

Amikor nem borokkal foglalkozik, mit csinál?

Mindig azt gondolom, hogy lesz majd időm mindenre, aztán kiderül, hogy soha nincs. Teniszezni szoktam, nagyon szeretek síelni, arra azért minden évben megtalálom a lehetőséget, de az a legjobb, amikor vasárnaponként összegyűlik nálunk a család, és ebéd után felnyitunk egy palack jó bort.

Hogyan képzeli a birtok életét tíz év múlva?

Bízom benne, hogy a család egy része már itt fog dolgozni. Úgy érzem, hogy az alapok készen állnak egy minőségi borászathoz. Megvan a szőlőültetvény, technológiában az egyik legkorszerűbb borászat vagyunk – remélem, a pincénk megtalálja a helyét a minőségi piacon.”

*

A teljes interjú a Népszabadság Top 100 Bor 2015-ös számában jelent meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!