Fischer Iván: A zenét nem lehet elhallgattatni

2016. április 29. 22:01

Flashmobot szervez május 7-ére a Budapesti Fesztiválzenekar, hogy így tiltakozzon a 200 milliós fővárosi támogatás évközi elvonása miatt, amely miatt több tucat koncertet kénytelenek lemondani.

2016. április 29. 22:01

Videóban üzent Fischer Iván, a több mint 30 éves Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója annak kapcsán, hogy a héten a Fővárosi Közgyűlés 200 millió forinttal 60 millió forintra csökkentette a zenekar támogatását. Fischer szerint ez a lépés így év közben nagyon sokat árt, mivel több tucat különféle koncertet kénytelenek lemondani emiatt. A zeneigazgató hangsúlyozta: nem szívesen teszik ezeket, de a zenekar hosszútávú biztonsága érdekében nem tehetnek mást.

Fischer Iván szerint Budapest többet érdemel: olyan vezetőt, aki jó gazdaként gondoskodik a kultúráról. 

A zeneigazgató bejelentette: május 7-ére flashmobot szerveznek egy egyelőre még meg nem nevezett térre, ahová nem csak a szimpatizánsaikat várják, de meg fogják hívni Tarlós István főpolgármestert is, hogy a több ezer ember előtt magyarázza majd el a „felelőtlen döntés” célját és értelmét. „A zenét nem lehet elhallgattatni” – zárta üzenetét Fischer Iván.

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. január 24. 17:00
Akkor is mocskolódna, ha sok pénzt kapna. Így sem ingyen teszi, fizetünk neki bőven.
Morgen
2017. január 24. 17:00
Először is: Az lehet, hogy neked és Fischernek Mo Magyarország, de mi itt élünk Magyarországon, te meg , -ha van olyan-, Mo dolgaiba szólj bele, ha nem haragszol! Másodszor: Magyarországon olyan kultúr-emberek vannak, akik szeretik is a hazájukat, nem politikai síkon mozognak és nem követelőznek. Ha tudni akarod, még jó pár évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy a Magyarországot Mo-nak nevezők megértsék: az az ötezer ember, akit naponta kiküldenek az utcára, nem képviseli Magyarországot, Mo-t meg nem akarjuk létrehozni. Ennyike, elemke!
Morgen
2017. január 24. 16:59
Miiiiiiiiiiiiiii???????????????????????? Sorosnak lakodalma? Nem írom le, mit gondolok az arától.
tango47
2016. október 29. 15:02
Onnan a távolból biztosan nincs tisztában azzal, hogy a BFZ tagjainak zöme nem magyar, ami egyébként helyes, ha pusztán a minőség számít. Úgyhogy munkaadóként ezzel nem igazán tudja meghatni a magyar embereket. Ez valami olyasmi lenne, mintha a kecskeméti Mewrcedes gyár szlovák munkavállalókat venne fel és elvárná a magyar Állam támogatását a munkahely-teremtéshez. Az pedig, hogy F.I. nyilatkozatainak nagy részét annak a témának szenteli, hogy ez egy milyen rohadt ország, sokat vártak a támogatás megvonásával. Ákos (magyar énekes) EGY megnyilvánulása elég volt főszponzorának, hogy kirúgja. Ebből is látszik, hogy ez egy galamb-lelkű ország, amely az ellenségeit ajnározza, hogy talán akkor majd esetleg egyszer nem fogják őket szarozni (mint pl. maga) - de ez természetesen nem fog előfordulni, ami persze NEM BAJ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!