Még mindig rendesen isznak a németek

2017. február 16. 09:51

Több, de egy picit olcsóbb bort ittak a németek 2016-ban az előző évhez képest. Egyre több hazai fogy, a német borokon túl az olasz, a francia és a spanyol borok a legnépszerűbbek.

2017. február 16. 09:51

Gyakorlatilag nem változott a németországi borfogyasztás az előző évhez képest: 2016-ban 0,11 százalékpontnyi növekedéssel átlagosan 20,6 liter bort gurítottak le a németek, áll a Deutsches Weininstitut közleményében. Csökkenés az elfogyasztott borok árában mutatkozik meg: 1,6 százalékponttal kevesebbet költött borra a német átlagfogyasztó. Jó év volt a tavalyi a német bortermelőknek is: a teljes borpiacon piaci részesedésük 45 százalékos lett. Második helyen Olaszország áll 16 százalékos részesedéssel, Franciaország a harmadik 12 százalékos részesedéssel, Spanyolország pedig a negyedik a maga 8 százalékával.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!