Elkészült a 87-es főút Kőszeg és az országhatár közötti szakasza

2020. november 26. 20:31

Csütörtök déltől már egy új határátlépési ponton keresztül, új nyomvonalon haladhat a forgalom Kőszeg és az ausztriai Rőtfalva között – jelentette be Hende Csaba (Fidesz) az Országgyűlés törtvényalkotásért felelős alelnöke Ágh Péterrel (Fidesz) a térség országgyűlési képviselőjével és Básthy Bélával (Fidesz) Kőszeg polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján a beruházás helyszínén.

2020. november 26. 20:31
null

Hende Csaba úgy fogalmazott: a több mint 1,5 milliárd forintból megvalósult, közel két kilométer hosszúságú útszakasz a 87-es főút új szakaszaként egy új határátlépési pontot hoz létre Magyarország és Ausztria között, folytatása pedig osztrák oldalon Rattersdorfot megkerülve közvetlen összeköttetést biztosít a B61-es úttal, amely az S31-es úttal kapcsolódva megkönnyíti az ausztriai és az európai gyorsforgalmi úthálózat elérését.

Hozzátette: az M87-es autót építésének előkészítése „gőzerővel” folyik, és szintén előkészítés alatt áll a Szombathelyet északkeleti irányban elkerülő út megépítése is amely az M86-os  autóút a M87-es út és a 89-es utat fogja összekötni, elvezetve a bucsi és a kőszegi határátkelőhely felől érkező és oda irányuló forgalmat.

(MTI)

Fotó: Nif.hu

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!