Nem tudni ki, vagy mi hozta létre Japán titokzatos víz alatti városát

2021. április 09. 05:37

Japánban, a Ryukyu-szigetek partjainál, 1986-ban a hullámok alatt számos furcsa piramisszerű képződményt fedezett fel, véletlenül egy helyi búvár. Amely nem csak a búvárok és a geológusok figyelmét ragadta meg, de a történészekét is. A mai napig nincs biztos állaspont arról, hogy természetesen kialakult jelenségről vagy ember által létrehozott építményről van szó.

2021. április 09. 05:37
null

1986-ban a Ryukyu-szigetek partjainál kutató helyi búvár megdöbbentő felfedezésbe botlott. Ötven méterrel a felszín alatt szinte tökéletesen faragott, egyenes élű lépcsők sorozatát vette észre. Az emlékmű egy titokzatos elsüllyedt sziklaformáció Yonaguni partjainál. 

Bárki számára megtekinthető látványosság 

A "Japán Atlantiszként” emlegetett téglalap alakú, egymásra pakolt piramisokra emlékeztető képződmény, vélhetően több mint 10.000 éves. Egyesek úgy gondolják, hogy ez egy rég elveszett csendes-óceáni civilizációból maradt, valószínűleg Japán őskori Jomon népe építtette őket, akik már Kr. E. 12000-ben benépesítették ezeket a szigeteket. 

Mások szerint a helyszín a világ minden táján természetes képződményekhez hasonlít, határozott élekkel és síkfelületekkel, mint például Észak-Írország óriás útja, amelynek ezernyi egymással összekapcsolt bazaltoszlopát egy több millió évvel ezelőtti vulkánkitörés hozta létre.

Yonaguni keskeny folyosói, íves bejáratai és a látszólag párhuzamos 90 fokos szögei ellenére a szokatlan képződményei nagyrészt természetesnek hatnak, nem pedig ember alkotta építménynek.

Ezt a feltételezést arra alapozzák, hogy a szerkezet egy nagyobb kőzettömeghez kapcsolódik. A helyszín jól meghatározott rétegei valószínűleg fokozatosan alakulnak, ez a területi adottságok miatt is lehetséges, mely földrengésre hajlamos.

Ez a víz alatti látvány az egyik legvitatottabb témája a tengeralatti régészetnek. Bár az emlékmű mitikus eredettörténete valótlan lehet és valószínűleg örökre a tenger titka marad, igazi története, az oda látogató szerencséseket továbbra is elbűvöli majd. Különleges élményben lehet része azoknak, akik itt merülhetnek és közelről megtapasztalhatják ezt az egyedülálló geológiai és mitikus jelenséget. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!