Nemzetközi piackutatást folytattak a munkaerő hiányos digitális ismereteiről

2021. június 03. 21:56

A digitális értékelési modellek (DEM) előállításában világszinten vezető Lakeside Software egy új globális piackutatás eredményeit közölte, melyben 600 cég- és részlegvezetőt, végfelhasználót és informatikai munkatársat kérdeztek a vállalatok által a dolgozóknak nyújtott digitális ismeretek átadásáról. Az eredményekből a DEM hiányáról és annak, az új hibrid munkavégzésre való hatásáról is fontos információk derültek ki. Mindez jelentős kihívások elé állítja a vállalkozásokat, ahogy közeledünk a pandémiás időszak végéhez.

2021. június 03. 21:56
null

A DEM hatása az adatok változására

A The Future of Digital Workplaces jelentés közvetlen kapcsolatot vél felfedezni a szervezeti kiadások csökkentése, a pénzügyi helyzet hanyatlása és a digitális technológiák ismerete terén kialakult befektetés és rangsorolás hiánya között. Azon iparágakban, ahol a dolgozók a legmagasabbra értékelték a digitális tapasztalataikat, ott 12 százalékkal kevesebb volt a műszaki hiba általi megszakítás munkavégzés közben, szemben azokkal, ahol a legalacsonyabbra értékelték a tapasztalatokat. A vezérigazgatók 12,1 százalékos bevételnövekedést és 18,1 százalékos költségcsökkentést figyeltek meg a fejlett digitális ismereteknek köszönhetően, ami közel 4 billió dolláros bevételi potenciált szabadítana fel az Egyesült Államok legnagyobb vállalatai számára.

A mai hibrid és home office környezetben történő munkavégzés üzleti vezetői végre felismerték, hogy a digitális ismeretek milyen nagy pénzügyi hatást gyakorolnak a vállalatok teljesítményére, nem csak a produktivitás és morál szempontjából, hanem az eredményekben is

– mondta Mike Schumacher a Lakeside Software vezérigazgatója. 

Hozzátette: „Ezek az adatok jelzik, hogy valóban sürgős feladat a jelenlegi digitális ismeretek megoszlásának kezelése vezetői szinten és az alkalmazottak között.”

Azokban az iparágakban, ahol a dolgozók nagy része a digitális készségeiket az átlagos és alacsony szintre becsülték, ott erős kapcsolat húzódik az informatikai problémák és a termelékenység között. 

Az üzleti outputokra gyakorolt hatások fényében, a tanulmány egyéb kritikus pontokat is felfedett a digitális tapasztalatok érzékelése és a gyakorlatba való áthelyezése között. Igaz, 67 százaléka az informatikai munkatársaknak egyetértett ezen ismeretek fontosságával, de a vezérigazgatók és felsővezetők továbbra sem mérik ennek a minőségét cégeikben.

A digitális ismeretek fontossága a távmunka alatt 

A tanulmányban a távmunka kérdése is górcső alá került, az üzletre gyakorolt hatása, valamint a munkaerő előtt álló akadályok szemszögéből is. 

A legnagyobb kihívások a home office során:

  • Figyelemelterelő ingerek
  • Kevésbé hatékony együttműködés és csapatmunka
  • Adatvédelmi problémák
  • Nem megfelelő minőségű internetelérés

A munkavállalók közel 92 százaléka szerint nagy kihívást jelentenek a technikai problémák, melyek miatt félbeszakad a munkavégzés. Szerintük ezen váratlan fordulatok elkerülhetőek, megelőzhetőek lennének a digitális értékelési modellek megoldásaival. 

A pandémia lecsengése után

A vezetői pozícióban lévő válaszadók beszámolói alapján a munkaerő 43 százaléka továbbra is otthonról vagy hibrid rendszerben fog dolgozni a pandémia lecsengése után. Szóval ez az új norma velünk marad, annak ellenére, hogy kapcsolódik az együttműködések kihívásaihoz, a munkavállalói elkötelezettséghez, az ügyfélszolgálathoz és a termékinnovációhoz is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!