Három helyet lépett előre hazánk a versenyképességi listán: előzzük Szlovákiát és Lengyelországot

2022. június 22. 06:31

Magyarország három helyet lépett előre a legfrissebb nemzetközi versenyképességi ranglistán – közölte hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

2022. június 22. 06:31
null

Emlékeztetett: a Nemzeti Versenyképességi Tanács 2017-ben kezdte meg munkáját, akkor az 52. helyen volt Magyarország a svájci IMD versenyképesség-kutató intézet rangsorában. Azóta 13 helyezést javítva a 39. helyre lépett előre az ország, ami az eddigi legkedvezőbb eredmény.

„A tanács munkájának köszönhetően jelentős adó- és adminisztrációcsökkentéseket hajtottunk végre, erősítettük a digitalizációt és az elektronikus ügyintézést, könnyítettük a foglalkoztatás és a beruházások feltételeit” – írta a miniszter, és hozzátette: ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak a versenyképesség javításához.

„Bár a munka eredményes volt – a visegrádi országok közül előzzük Szlovákiát és Lengyelországot is – van még tere az előrelépésnek” – fogalmazott.

Az új kormányzati ciklussal a Nemzeti Versenyképességi Tanács befejezte tevékenységét, a versenyképesség javítása a gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével folytatódik. „A tanács tagjainak ezúton is köszönöm az értékes munkát” – zárta bejegyzését Varga Mihály.

(MTI)
 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2022. augusztus 01. 15:33
Honnan tudnátok? Sosem voltatok fenn!!! Újabb 4 évig kuss van, vedd már észre.
fatman
2022. július 01. 15:18
kezd beérni a paradicsom... akarom mondani a kormány jó gazdaságpolitikája... :)))
minekkellregisztralni
2022. június 26. 00:02
Ha jól lovagoljuk meg a hullámot, akkor mi leszünk fenn, mások pedig alábuknak.
Brüsszelidemokrata
2022. június 22. 19:54
Biztos nekik is ilyen gyenge forintjuk van aztán azért . Ja meg olyan kis GDP-jük van. Jaaa hogy Szlovákia csatlakozott az európai ügyészséghez. Mindent értek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!