Egyre romlik a San Franciscó-i közbiztonság: elengedtek egy katalizátortolvajt

2022. augusztus 28. 18:02

A rendőrség a számítógépes rendszer meghibásodását úgy orvosolta, hogy nem foglalkoztak vele. Nem tudták azonosítani az elkövetőt és a járművet, ezért inkább elengedték.

2022. augusztus 28. 18:02
null

Lopott, mégis elengedték

Az éjszakai manőverre a járókelők lettek figyelmesek, majd hívták a rendőrséget. Egy férfi egy lopott Honda Accorddal tolatott be egy parkolóhelyre – a „donor” autóval –, miközben egy másik gyanúsított a közelben egy Jeep márkájú autóban ült.

„Arra ébredtem, hogy fúrnak. Rendkívül hangos volt” – mondta egy lakos, Heller. A nő azonnal hívta a rendőrséget, akik három perc múlva meg is érkeztek a helyszínre. A Jeepben ülő férfi még a rendőrök kiérkezése előtt lelépett, de a szemtanúk szemmel tartották az első gyanúsítottat. Legnagyobb meglepetésükre a zsaruk elengedték – állítja a ZeroHedge.

"Hallottam, hogy azt mondták: szabadon távozhatsz" – mondta Heller, aki szerint a gyanúsított még azt is megkérdezte a rendőröktől, hol van a legközelebbi buszmegálló.

„Azt gondoltam, miért nem rendelünk neki még egy taxit is?” – folytatta Heller.

A zsaruk azt mondták Hellernek, hogy a számítógépes rendszerük nem működött, nem tudták azonosítani a gyanúsítottat, így elengedték.

„Ilyen tétlenséget látva nehéz megértenem, hogy mi a letartóztatás küszöbe, és mit várhatunk el a rendőröktől” – mondta Heller.

Az SFPD az alábbi közleményt adta ki az incidensre reagálva: „A mi feladatunk nem csak a törvény betartatása, hanem annak biztosítása, hogy mindenkit megvédjen a törvény. Egy lehetséges gyanúsított szabadon bocsátása nem jelenti azt, hogy a nyomozásnak vége. Valójában azt jelenti, hogy a nyomozás még csak most kezdődik.”

Nem ez volt az első eset

Úgy tűnik, tavaly óta nem sokat javult a San Franciscó-i közbiztonság. A Makronóm már tavaly novemberben is beszámolt arról, hogy mindennaposak a fosztogatások, és a polgárok szemérmetlenül lopnak nem csak egymástól, de boltokból is.

– mutatott rá korábban a kereskedelmi szövetség.

A The Most Important News korábban közzétett egy videót, ahol fényes nappal, mindenki szeme láttára rabolnak ki egy kiskereskedelmi boltot. A felvételen az is látható, ahogy az egyik alkalmazott megfenyegeti a kollégáját, hogy ki lesz rúgva, ha közbelép:

Egy Twitter felhasználó pedig arra buzdította követőit, hogy Louis Vuitton táskákat lopjanak:

A lopás iránti „kedvet” tovább erősíti a San Franciscóban elharapódzott drogkereskedelem is.

A függők gyakran skizofréniában vagy depresszióban szenvednek, amit gyakran a met által előidézett bipoláris zavar okoz. A függők általában munkanélküliek, ezért jellemzően a „hivatásos bolti lopáshoz”, az úgynevezett „boostinghoz” fordulnak, hogy legyen pénzük drogra.

Összességében egyre nagyobb a baj az állam közbiztonságával, így viszont nem tudni, hogy mi – vagy ki – fogja visszatartani az embereket a bűncselekmények elkövetésétől.

Borítókép: MTI/AP/Ted Shaffrey

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kirishitan
2022. augusztus 30. 10:46
Hát igen! FUCK THE USA! Meg azok is baszódjanak meg akik éltetik a rendszert. Baszom a szátokat!
NokiNokedli
2022. augusztus 29. 17:50
Az ólom is drága, még a végén azzal is elfutna.
Nehidd El
2022. augusztus 29. 17:50
"Összességében egyre nagyobb a baj az állam közbiztonságával, így viszont nem tudni, hogy mi – vagy ki – fogja visszatartani az embereket a bűncselekmények elkövetésétől." Remélhetőleg az ólom.
NokiNokedli
2022. augusztus 29. 17:30
"... a szemtanúk szemmel tartották az első gyanúsítottat.", miközben akár szemmel is verhették volna a gyanúsítottat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!