Miért és kinek szólnak ma a harangok délben?

2023. július 12. 21:40

Július elsején Vajdahunyad váránál zászlót bontott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes missziója a békéért és a béke gazdaságáért a déli harangszó jegyében.

2023. július 12. 21:40
Old,Church,Bells,Exposed,To,Visitors,To,The,Basilica,In

 

Pál Gyula írása a Mandiner hetilapban.

Ferenc pápa budapesti látogatása során hídépítőnek nevezte a magyar népet. Arra kért minket, hogy építsünk Európában a népek között párbeszédből, bizalommal hidakat. A népeket összefogó hídverés itt, a Kárpát-medencében a történelmi személyek közül talán utoljára Hunyadi Jánosnak sikerült. Ő céltudatos erőfeszítéssel saját magából hidat vert az itt élő nemzetek számára. Jánosra/Iancura/Jankóra nemcsak mi, magyarok nézünk fel tisztelettel, hanem a románok, a szerbek és a velünk együtt élő többi nemzet is. Veszélyben voltunk, és ő mindannyiunkért fáradhatatlanul küzdött, ezért őt mindannyian a magunkénak érezzük.

A Hunyadi-összefogás emlékére ünnepeljük meg évről évre a kor ma is hallható szimbólumát, az embereket megszólító, szeretettel összehívó déli harangszót! Minden év július harmadik hétvégéjén mutassunk be hálaadó szentmisét, bűnbánatot tartva engesztelődjünk ki egymással, és kérjük Istentől az összefogásból születő áldott béke kegyelmét – buzdítja csatlakozásra a Kárpát-medence népeit Csaba testvér.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. július 22. 17:45
Emlékezzünk méltókép' a nándorfejérvári diadalra: https://youtu.be/gQAiPq0Rwqc A déli harangszó azóta is a nándorfehérvári győzelem tiszteletére szól
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. július 14. 03:12
🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈Sziasztok! Szombaton Pride felvonulás ! Mindenkit nagy szeretettel várunk! Gyertek el minél többen, és hozzátok a barátaitokat is! Csináljunk a Budapest Büszkeségből a világ legjobbját és legnagyobbját! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!