Luxusmárkát épít a tokajiból a Tokaj Kereskedőház

2014. június 16. 15:46

Egy londoni tanácsadócég segítségével nemzetközileg elismert márkává tenné a tokajit a Tokaj Kereskedőház Zrt. A cég FB-elnöke, Tombor András szerint a tokaji változások a többi borvidék borainak külföldi értékesítésében is sokat segíthetnek. A cég korábban a Törleyvel is dolgozott.

2014. június 16. 15:46

A tokaji bor, mint első számú nemzeti márkaértékként történő sikeressé tétele érdekében a legnevesebb helyi borászok és külföldi marketingszakemberek részvételével egy új luxusmárka létrehozásába kezd a Tokaj Kereskedőház Zrt. Erről Tombor András, a társaság felügyelőbizottságának elnöke beszélt hétfőn Budapesten újságírók előtt.

Elmondta: a márkaépítésben, amely a teljes borvidék termékeire vonatkozik a Tokaj Kereskedőház Zrt. a Claessens International segítségével kezd bele. A nemzetközileg elismert cég tevékenységétől azt várják, hogy a tokaji bor, mint márka bevezethető legyen a nemzetközi luxustermékek közé. Erre a célra két évre 3 milliárd forint, azaz mintegy 10 millió euró áll rendelkezésre. A Claessens nem ismeretlen itthon: korábban a Törley márkáinak, így a BB, a Törley és a Hungaria pezsgők rebrandigjében működött közre.

Tokaji marketingtestület is lesz

A tokaji, mint első számú nemzeti márka megteremtése a célja annak az újonnan létrehozandó tanácsadó szervezetnek, amely a legnevesebb tokaji borászok és marketingszakemberek részvételével kezdi meg hamarosan a munkáját. A Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának közös kezdeményezésére létrejövő Tokaj Marketing Testület öt fővel alakul meg. Tombor szerint a tokaji borvidéken végbemenő pozitív változások a többi magyar borvidék külpiaci értékesítésének is lökést adhatnak.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. a borvidéken mintegy 900 hektárról vásárol fel szőlőt, ez a helyi termés mintegy harmada. A társaság tavaly 3,8 miliárd forint árbevételt ért el az előző évi 3,2 milliárd forint után.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2014. június 17. 02:06
A száraztésztához viszonyíva kétszer annyi krumpli kell hozzá pucolatlanul, csak ez kimaradt. Befőttet mindenkép ajánlanék hozzá és félédes vagy minőségi édes fehér bort. A kilókra meg vigyázni, mert igen nehéz abbahagyni. Vígasztalásul, másnap újra pirítva is tökéletes!
békalepcse
2014. június 17. 01:40
Az öhön recepje: Jó házi húsos szalonnát lepirítunk zsirjára. Ma már modernizálódtam tapadásmentes vokban csinálom. Ebbe a zsírba melegen megáztatjuk a tésztát, fodros nagykockát használok. A tészta zsírban áztatása fontos, hogy ne csiríz legyen a végére belőle. Amikor láthatóan zsírral telítődött, hozzáadjuk a krumplit és annyi vizet, hogy a tészta között már lássuk az első keverés után. Főzés közben mindíg kívülről befele keverjük a közepéig körbe, hogy egyenletes legyen a fővése. borssal és fűszerköménnyel fűszerezzük. A sót majd a legvégén adunk hozzá ha kell, mert a szalonnában van elég ha jól sózták. A végén finoman oda pirítjuk az alját, úgy fennséges.
békalepcse
2014. június 17. 00:29
Vegyél egy kis szőlőst és csinálj magadnak! A talaj ideális ásvanyi anyag tartalma biztosítható bazalt őrleménnyel, avagy zeolittal.(mind kettőből hatalmas készletek vannak hazánkban!!!!) A többi pedig némi odafigyeléssel megvalósítható. Most egy falumbéli rozét nyalogatok pirítósra kent libamájas zsírral. Fennséges! Fel veszi a versenyt a tokaival. A múltkor öhönt (slambuc a gyengébbek kedvéért...) csináltam barátaimnak meggybefőttel ettük és tokait ittunk hozzá. Az is jó volt.
Merillincs
2014. június 17. 00:18
Remélem nem az lesz a vége, hogy magyar ember számára megfizethetetlen lesz egy pohár aszú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!