Aszú is lehet még az idén

2014. szeptember 22. 09:55

Ha meleg és száraz marad az időjárás Tokaj-Hegyalján, simán lehet még viszonylag nagy mennyiségű és jó minőségű aszúsodás a borvidéken. A termelők a sok csapadékra panaszkodnak, de egy kis aszúcskában mindenki bízik.

2014. szeptember 22. 09:55

Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerint most olyan állapotban van a szőlő, hogy még egy igazán nagy aszús évjárat is lehet az ideiből, amennyiben az időjárás tényleg meleg és száraz mard a továbbiakban. „Aránylag nagy mennyiségű és jó minőségű aszú képződhet, hiszen ma elindult már az aszúsodás, a botritiszfertőzések megtörténtek a furmintok bizonyos részein” — mondta a Zemplén TV híradójának Prácser Miklós. Egy szintén megkérdezett tolcsvai szőlőtermelő a rengeteg csapadékra panaszkodott, de „egy kis aszúcskában” még ő is reménykedik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!