Kapkodást érzek

2016. március 07. 14:57

A furmint ígéretes, de még mindig nem tudjuk, hogy valóban megfelelő-e, hiszen csendes borként viszonylag gyorsan öregszik, ami egy pezsgőnél nem szerencsés.

2016. március 07. 14:57
Márkus György
Borsmenta

- Mely magyar területek alkalmasak jó pezsgőalapbor előállítására?
 
- Somló és Etyek már bizonyított, Tokaj még kérdéses számomra. A talaj, a klíma és a szőlőfajta kulcskérdés, de fontosak a klónok is. Aztán jön a megfelelő hozam kialakítása, a szüret időpontjának helyes megválasztása, éppen úgy, mint a bornál, csak mégis másként. Biztató, hogy ma már vannak elszánt magyar termelők, akik valóban jó pezsgőt szeretnének készíteni. Már csak az a kérdés, hogy hányan maradnak olyanok, akik mennyiségben is gondolkodnak, és nem elégszenek meg az évi 5-800 palackkal.
 
- Kik a legjobbak?
 
- A Kreinbacher csapata, vitán felül. Garamvári Vencel pezsgőit is jónak tartom, bár nem egységes a színvonal. És izgatottan várom a Dereszla Pincészet új beruházását. Remélem, jól fog működni.
 
- Mi a típushiba a magyar pezsgőknél?
 
- Kapkodást érzek. A gyors piacra juttatás a legfontosabb; nem baj, ha nem csúcsminőségű az ital, úgyis elkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!