Kicsi, de erős: Orsolyák Attila-szortiment

2016. szeptember 23. 09:01

Orsolyák Attila jelenleg az Istenhegy, Szent Tamás és Úrágya dűlőkön rendelkezik összesen másfél hektárnyi saját szőlővel, de folyamatosan keresi a bővülési lehetőséget a számára izgalmasnak tartott területeken.

2016. szeptember 23. 09:01
Milotta László
Borrajongó

„Orsolyák Attila jelenleg az Istenhegy, Szent Tamás és Úrágya dűlőkön rendelkezik összesen másfél hektárnyi saját szőlővel, de folyamatosan keresi a bővülési lehetőséget a számára izgalmasnak tartott területeken. A tőkék életkora jelenleg 30-60 év között van és kordonos kialakításúak. Az idős tőkék megóvása, gondozása fontos feladat a szőlőmunkák során, gyomirtó és rovarölő szerek teljes kizárása mellett történik a növényvédelem.

Az ültetvényekben több furmint és hárslevelű egyed is megtalálható amelyek alkalmasak szelekcióra, a tervek szerint későbbiekben az egyes klónok adottságait figyelembe véve készülnek majd a száraz, illetve édes borok. A borkészítés során cél a borvidék kiváló adottságú területeiről, kis palackszámú tételekkel, olyan egyedi és elegáns borok létrehozása, amelyek kidomborítják a termőhelytől és szőlőfajtától származó, felismerhető és határozott stílusjegyeket. A kis mennyiségben készülő borok vásárlásához, illetve megkóstolásához egyelőre a pincénél kell kopogtatni, illetve néhány étterem borlapján is szerepelnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hudák Mátyás
2016. szeptember 27. 13:20
Melyik az a borvidékünk, ahol a franciák szőlőterületeket vásároltak? Tokaj. Nem véletlenül. Miért? Már rég megvertük volna őket nemzetközi porondon a szoterni boraikkal együtt! Most úgy látszik, erre az elmúlt 25 év éppen elég lett volna, de időben léptek. Tokaj még mindig a miénk és tudnunk kell, hogy Tokaj egyértelműen a világ egyik legjobb termőterülete! Eszerint kell dolgoznunk, magunkat a világpiacon is pozicionálni! Szepsyék és még páran értjük ezt. A legjobb és legdrágább borokat kell adja Tokaj, ezzel húzhatja fel további nemzetközi szinten is kiemelkedő termőterületeinket. Vélemányem szerint a temetéssel szemben a csúcsra törés a másik alternatíva. Én ezt választom.
hegyalja
2016. szeptember 23. 21:03
Mikor lesz? Mikor lesz egy normális kérdés? Mikor lesz válasz? Mikor lesz valós problémák megbeszélése őszintén...? Mikor lesz valós helyzetelemzés? Mikor? Nem csak a felszín.... Ja és mikor lesz a szőlő 100ft mert azt hiszem ez a lényeg.(önköltség) MOST 70 ft......(felvásárlás nincs) HUH de sok lenne még amit ide tudnék írni, Minek, a lényeg a terroir(van szép magyar neve:termőtáj) meg a savak meg a stb. A vidékünk(Tokaj) a végét járja.....Lehet csináltatni a kopórsót és ráírni TOKAJ HEGYALJA. Csak ha eltemettük....hol lesz a stb? (talán még nem késő,vagy mégis?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!