Helyben vedd meg! – piknikezni hív a Kerékpárosklub

2012. május 04. 14:56

A Magyar Kerékpárosklub ezúttal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mennyi előnnyel jár, ha gyalogosan, vagy kerékpárral, helyben végezzük a bevásárlást. Az első piknikre május 5-én, szombaton, 9 és 14 óra között kerül sor Újbudán, a Fehérvári úti piac mellett.

2012. május 04. 14:56

Helyben vedd meg! piknik címmel szervez kampánynépszerűsítő eseményt szombaton a XI. kerületben a Magyar Kerékpárosklub. A program céljai között a környezetvédelem, a helyi kereskedelem fellendítése, valamint az egészséges életmód népszerűsítése szerepel. Újbuda Önkormányzatával összefogva kerül sor a szombati akcióra, amelyből a Magyar Kerékpárosklub közös folytatást is tervez – tájékoztatta az MTI-t Papp Kriszta, a Helyben vedd meg! kampány projektkoordinátora. „Élj, közlekedj és vásárolj aktívan!” – ez az üzenete a kezdeményezésnek, amellyel a szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ha az emberek vásárlásaikat kerékpárral, vagy gyalogosan végzik, megspórolhatják a benzinpénzen felül az autózás egyéb költségeit, emellett kímélik a környezetet, tesznek az egészségükért és a helyi kereskedelmet is támogatják.

Az első piknikre május 5-én, szombaton, 9 és 14 óra között kerül sor Újbudán, a Fehérvári úti piac mellett. Az érdeklődők itt próbálhatják ki először azt a látványos interaktív játékot, amelynek segítségével egy térkép előtt „elkerékpározhatnak” a helyi boltokba, megnézhetik, hogy mennyit spórolnak az aktív közlekedési mód választásával és jobban megismerhetik a kerületet ahol élnek – részletezte Papp Krisztina. A látogatók a játék mellet a kitelepülő helyi kereskedőkkel és termékeikkel is megismerkedhetnek.  A eseményen részt vesz Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is.

A Magyar Kerékpárosklub a kampány népszerűsítése céljából már számos önkormányzattal is felvette a kapcsolatot: a következő utcai akcióra május 26-án a XVI. kerületben kerül sor. Később hasonló piknikek lesznek a III., XIII., XVII. és XIV. kerületben is.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!