Oxford-Cambridge 2012-es összefoglaló

2013. február 01. 15:00

2012-ben nem meglepetések nélkül zajlott a 159. Oxford-Cambrige verseny

2013. február 01. 15:00

2012-ben 159. alkalommal rendezték meg a legendás Oxford-Cambridge evezős verseny, melyet Angliában \"Boatrace\" (hajós vereny) emlegetnek. A versenyre minden évben tavassazl két héttel a Head of The River Race verseny után kerül sor Londonban. Mindkét versenynek zgyanazon a távon zajlik a Temzén, de míg a \"HORR\" Putneyba tart (London fő evezős kerülete), addig a Boatrace Putney-ból indul.

2012-ben nem kevés meglepetés történt a verseny során. Először egy tüntető miatt állt le a verseny, aki a hajók közé úszott, majd a második rajt után nem sokkal összeütköztek a hajók és az oxfordiaknak eltört egy lapátjuk. A versenybíró tovább engedte a versenyt, amit így könnyen nyertek a cambridge-iek. A célba érkezés után az oxford-i csapat egyes helyen evező versenyzőjét ki kellett emelni a hajóból, mert 4-5 perc után sem tért magához a küzdelem okozta megterhelésből. A lapát törés után az oxford-i csapat ugyanolyan vagy erősebb tempót diktált magának, hogy lehetető legkevesebbre csökkentse hátrányát.

Az Oxford-Cambridge versenyt az egész világon közvetítik a televiziók az egyik legismertebb evezős esemény.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!