Bejegyezték a Felvidéki Labdarúgó Egyesületet

2015. január 12. 12:46

A szervezet megalakulásával megnyílt a lehetőség azelőtt, hogy még az idén saját labdarúgó-válogatottja legyen a felvidéki magyaroknak. Amennyiben összeáll a válogatott, az elő meccset a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület válogatottjával szeretnék játszani.

2015. január 12. 12:46

Várhatóan már az idei évben saját labdarúgó-válogatottja lesz a felvidéki magyaroknak, az ehhez vezető folyamat a Felvidéki Labdarúgó Egyesület (FLE) bejegyzésével már meg is kezdődött. Varga Péter, az FLE elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a felvidéki magyarok leendő válogatottjának játékoskeretét a felvidéki labdarúgó-bajnokságban (FLB) szereplő csapatokból válogatják majd össze, a jogi háttérszervezete pedig az FLE lesz.

A bajnokság sportkedvelő amatőrök kezdeményezése alapján, önszervező módon jött létre két éve. A sorozatot, amelyben Dél-Szlovákia főként magyarok lakta régióinak mintegy negyven együttese vesz részt, a felvidéki magyar válogatott létrehozásának távlati céljával alakították.

A felvidéki labdarúgó-válogatott ötletének megvalósítása mára elérhető közelségbe került, bejegyeztük a háttérszervezetet és felvettük a kapcsolatot a Független Labdarúgó Szövetségek Konföderációjával (ConIFA), ahová várhatóan hamarosan teljes jogú tagként is felvételt nyerünk” – számolt be terveikről Varga Péter hozzátéve, hogy amennyiben ez utóbbira sor kerül, a ConIFA-nak a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület (SZLE) után még egy magyar tagja lesz. Varga kiemelte azt is, hogy reményeik szerint a válogatott már az idén összeállhat, s első meccsét szeretné az SZLE csapatával játszani, amellyel már nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. január 12. 13:11
Nem ártana a magyar válogatottnak is a ConIFÁ-ba jelentkezni.Egyrészt a FIFA az egyik legkorruptabb szervezet a világban ( és ugye mi a korrupció ellen harcolunk), másodszor itt talán lenne esélyünk valami világraszóló eredményre.A felvidék és a Székely válogatott is magyarokból áll, tehát futballozni nem tudnak, a pár csatorna szigetek válogatottja ellen meg akármi is lehet.
Anonymtalan
2015. január 12. 13:11
Baj-egyezték?
gyurmandia73
2015. január 12. 13:11
Gratula.
komondor
2015. január 12. 13:10
Stadinyonokat nökik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!