A Fradi kettős győzelemmel jutott tovább! Shamrock Rovers - Ferencváros 0-2

2023. augusztus 03. 20:35

A Groupama Arénában aratott 4-0-s siker után a Fradi Dublinban is meggyőző játékot nyújtott.

2023. augusztus 03. 20:35
VARGA Barnabás; Kristoffer ZACHARIASSEN
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint arról a Mandiner is beszámolt, az FTC vezetőedzője a Shamrock Rovers elleni mérkőzés előtt adott nagyinterjúban többek között azt mondta: „a játékosoknak is elemi érdekük, hogy visszaálljon a csapat arra az útra, amelyikről letért. A Konferencialiga pedig egyáltalán nem egy lebecsülendő sorozat, nem olyan szint, amit bármelyik magyar csapatnak ne lenne érdemes komolyan venni” – fogalmazott az Origónak nyilatkozva Máté Csaba.

Ezt is ajánljuk a témában

A dublini Tallaght stadionban Tomasz Musial sípszavára a két csapat a következő összeállításban kezdte a mérkőzést. 

Shamrock Rovers: Pöhls - Clearly, Lopes, Hoare - Gannon, Nooan, Poom, O'Neill, Cruise - Kenny, Burke

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez - Sigér, Ben Romdhane - Zachariassen, Marquinhos, Traoré - Varga B.

Érdekesség: a lengyel spori 2011-ben a Videoton - Kaposvári Rákóczi mérkőzést dirigálta.

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

A háromperces hosszabbítás után - VÉGE!

90. perc

Marquinhos harcosan szerez meg egy labdát a tizenhatoson belül, beadását Knoester becsúszva menti meg, a labda Lisztesről Samy Mmaee elé pattan, akinek éppen így lesz jó, és a marokkói védő a kapu bal oldalába helyez. Shamrock Rovers - Ferencváros 0-2!

89. perc

Owusu négy ír között remekül tart meg egy labdát, majd Zachariassen passza után Marquinhos lövését Pöhls fejjel (!) védi.

87. perc

Egy szöglet után ismét Marquinhos adja a kulcspasszt, de Lisztes lövését magabiztosan fogja Pöhls.

84. perc

Marquinhos remek passzát a kiugró Owusu lövi hálóba – de lesről...

78. perc

A mintegy 50 fős Fradi-tábor ugrálni kezd: ők már biztosak a kedvencek továbbjutásában.

Kristoffer ZACHARIASSEN
A Shamrock Rovers játékosai nem mindig tudták megállítani a Ferencváros támadóit Fotó: fradi.hu

73. perc

Ezt követően a Fradi két szögletet is rúghat, ám Pászka és Marquinhos beívelése után sem alakul ki említésre méltó helyzet.

72. perc

Marquinhos passza után Owusu 17 méterről zúgó felső kapufát lő!

65. perc

A könnyebb sérülést elszenvedő Ibrahim Cissé ül le a földre, miután cserét kér. Helyén Mats Knoester játszik, míg Varga Barnabás helyett Lisztes Krisztián bizonyíthat.

64. perc

Dibusz sokat van játékban, de szerencsére csak a hazaadások után kell a labdát megjátszania.

59. perc

Az írek többet vannak játékban, jöhet is a játékrész első Shamrock-szöglete, melyet hazai bedobás követ, gólveszélyről nem beszélhetünk. Az ellentámadás során Varga Barnabás játszik össze a csereként beálló Owusuval, végül a ghánai lövése a védőkről szögletre vágódik.

55. perc

Finoman szólva is kicsit ellaposodott a mérkőzés...

50. perc

Varga Barnabás Hoare ellen szabálytalankodik, majd megszidja a kettes számú asszisztenst, Sebastian Muchát – egy sárga lapért cserébe...

46. perc

Közben kiderült: továbbjutás esetén a Ferencváros a Hamrun Spartans ellen játszik a következő körben, a máltaiak kettős győzelemmel (2-1; 1-0) jutottak túl a Dinamo Tbiliszin. 

SZÜNET UTÁN

Csupán 1 perc lesz a hosszabbítás.

39. perc

Ismét sikeresen támad le a Fradi: Varga Barnabás középre adása Ben Romdhane-ról lepattan, de éppen így lesz jó Sigér Dávidnak, aki 20 méterről tüzel, Pöhls magabiztosan fogja a középre tartó lövést.

37. perc

Ramírez rosszul passzol középre, Kenny szerencsére még a kaput sem találja el...

ZACHARIASSEN, Kristoffer
Kristoffer Zachariassen szerezte meg a vezetést Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

30. perc

Megszerzi a vezetést a Ferencváros! Traoré előre passzát Varga Barnabás remekül sarkazza vissza a büntetőterületen belül, amelyet Zachariassen – kis szerencsével, két ír védő segítségével – juttat a kapuba. Shamrock Rovers – Ferencváros 0-1!

28. perc

Traoré cselezget veszélyesen a tizenhatoson belül, jöhet a magyar bajnok következő szöglete: Ramírez ívelése után Shamrock-bedobással folytatódik a mérkőzés.

25. perc

Burke 23 méteres szabadrúgása kívülről veszélyesebbnek tűnt. Dibusz nyugodtan szemléli, hogy a labda elsűvít a kapu mellett... A 30 éves játékos a Shamrock keretének legeredményesebb játékosa: 70 gólt szerzett eddig a klub színeiben...

21. perc

Makreckis lendületesen tör előre, következik az első Fradi-szöglet. Ramírez korneréből nem lesz semmi...

20. perc

Jól hallatszik a Fradi-tábor buzdítása: „Mindent bele! Mindent bele!”

14. perc

Dibusz egy percen belül két bravúrt is bemutat (először Kenny lövését hárítja, majd a felső kapufa hárít, a következő ír támadásnál Burke beadását Lopes fejeli kapura, ezt szögletre üti a válogatott kapus) nem csoda, hogy szabályosan leüvölti a védőtársak fejét. 

10. perc

Cristian Ramírez az első mérkőzésen is rendkívül aktív volt, az ecuadori válogatott dublini debütálása: 25 méterről kapu fölé lő.

5. perc

Marquinhos ugratja ki remekül Traorét, aki Pöhlsbe lő. Sok hűhó semmiért: les volt...

3. perc

Sigér Dávidé a mérkőzés első sárga lapja, miután kissé fölöslegesen ellöki Burke-öt.

2. perc

A hazaiaké a mérkőzés első helyzete: Gannon fut el Ramírez mellett, a visszapasszt Kenny lövi kapura, Ben Romdhane blokkol.

1. perc

A Ferencváros kezdi a mérkőzést.

Már lepacsiztak egymással a játékosok.

Nyitókép Varga Barnabás és Zachariassen: remek összjáték! Fotó: fradi.hu

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. augusztus 04. 03:09
És mot kérjük vissza azt a kurva kibaszott blokkolást és arról soha semmi körülmények között ne is reménykedjetek hogy ezt valaha is nézegetni fogjuk hogy bármi süketelésről valaha is tudomást fogunk venni, hogy lesz lehet lehetséges az, hogy ezekkel mi valaha is szóba álljunk ebből bármit is megtűrjünk hogy valaha is tudomást vegyünk a süketelésetekről TI FÉRGEK. olyan. akármit. is. tegyetek. soha. semmi. szín. alatt. nem. lesz.
connorj
2023. augusztus 04. 01:31
És 20000 ORK AZT ÜVÖLTÖTTE: Egyszerűen ELFek vagytok... 💚🤍💚🤍💚🤍💚🤍💚 💚🤍💚🤍💚🤍💚🤍💚 💚🤍💚🤍💚🤍💚🤍💚 💚🤍💚🤍💚🤍💚🤍💚 💚🤍💚🤍💚🤍💚🤍💚
fraktoaster
2023. augusztus 03. 23:47
F*xom a Lokiba. Mennék már aludni...
zrx8
2023. augusztus 03. 23:28
Ez érdekes, mert az M4 sporton kitett összefoglalóban a Shamrock győzött 1:0-ra a Fradi ellen. Mondjuk én nem értek a futballhoz.. https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2023/08/03/irorszagban-is-nyert-a-fradi-maltai-ellenfel-kovetkezik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!