Ki a Fradi legjobb edzője? – máris megvan a válasz

2023. október 11. 13:35

A vereség szóba sem jött, kezdenek eloszlani a kételyek.

2023. október 11. 13:35
STANKOVIC, Dejan

Történelmi időszakot él át a Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata. A 34-szeres magyar bajnok sorozatban ötödször szerepel valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján, csoportkörében, ahonnan legutóbb tovább is jutott, és – 19 évvel a Debrecen után – magyarként tavasszal is pályára léphetett az Európa-Ligában. Érték persze kudarcok is az együttest, tavaly az NB III-as Iváncsa a Magyar Kupából, júniusban a feröeri KI Klaksvík a Bajnokok-Ligájából ejtette ki a jóval esélyesebb zöld-fehéreket. Utóbbi után edzőváltás(ok)ra is sor került. 

Ezt is ajánljuk a témában

Máté Csaba remekelt

A Sztanyiszlav Csercseszov azonnali hatállyal való menesztése után őt váltó Máté Csaba ideiglenes megbízatást kapott, s talán maga sem gondolta volna, hogy mekkora fejtörést okoz a vezetőségnek. Az FTC első csapatánál 11 évet lehúzó, számos vezetőedzőt kiszolgált szakemberrel nem csak csodás szériát produkáltak Varga Barnabásék, hanem a padlóról felállva remek, gólgazdag focit játszva bejutottak a harmadik számú sorozat, a Konferencialiga csoportkörébe. A számok egyértelműek: az 53 éves tréner irányításával 10 mérkőzésből 9-et megnyert (39 gólt berámolva az ellenfeleknek) a Ferencváros, és csak egyet – a Puskás Akadémia elleni hazai bajnokit – veszített el. Azt is a kupamenetelés közepette egy eléggé felforgatott csapattal, korán kétgólos hátrányba kerülve... 

Ezt is ajánljuk a témában

Dejan Sztankovics berúgta az ajtót

A szurkolók közül sokan még mindig visszasírják Máté Csabát, ugyanakkor a további bizalmat már nem kapó magyar tréner után kinevezett új vezetőedző, Dejan Sztankovics is remek mutatókat produkál. A korábbi 103-szoros szerb válogatott, az Interrel BL-győztes középpályással veretlen a Fradi, amely vezeti az NB I-et és a Konferencialiga csoportját. A korábban a Crvena Zvezda élén sikeres, de egy BL-selejtezős kudarc után önként lemondott edző – Máté Csabához hasonlóan – bátor, támadó, korszerű futballt játszat a csapatával. A bajnokságban az örökrangadón  hattal (6-1) szórták meg az MTK-t, Firenzében értékes, 2-2-es döntetlent értek el Sigér Dávidék.

Ezt is ajánljuk a témában

Máris a legek legje lett

Ha csupán az első 7 mérkőzést vizsgáljuk, hiszen a szerb edző ennyin vezette harcba a Ferencvárost, érdekes megállapítást tehetünk. Dejan Sztankovics ahogy fentebb írtuk, veretlen, 5 győzelem és két döntetlen a mérlege 23:6-os gólaránnyal. A zöld-fehérek hivatalos oldala összehasonlította a korábbi külföldi trénerekkel a szeptember 4-én kinevezett új vezetőedző ténykedését.

A korábbi 103-szoros szerb válogatott labdarúgó rajtja azonban kiválóan sikerült, amely megnyugtatni látszik a kétkedő drukkereket is. Sőt, Dejan Sztankovics első hét meccse történelminek mondható, mivel egy külföldi edző sem kezdett még olyan jól a Ferencvárosi Torna Club kispadján” – olvasható a fradi.hu-n.

Dejan Sztankovics: 7m  5gy  2d  0v  23-6  +17  (4 NB I, 1 MK, 2 UEKL)  2,43 pont/meccs


 

Sztanyiszlav Csercseszov: 7m  3gy  2d  2v  7-6  +1  (6 NB I, 1 MK)  1,57 p/m


 

Peter Stöger: 7m  5gy  0d  2v  14-5  +9  (6 BL-sel., 1 NB I)  2,14 p/m


 

Sergei Rebrov: 7m  4gy  2d  1v  9-5  +4  (6 NB I, 1 MK)  2 p/m


 

Thomas Doll: 7m  3gy  3d  1v  11-6  +5  (7 NB I )  1,71 p/m


 

Ricardo Moniz: 7m  3gy  2d  2v  8-8  +-0  (6 NB I, 1 MK)  1,57 p/m


 

Bobby Davison: 7m  2gy  3d  2v  10-9  +1  (7 NB I)  1.28 p/m


 

Craig Short: 7m  3gy  1d  3v  7-7  +-0  (7 NB I)  1.42 p/m


 

Sztanko Poklepovics: 7m  2gy  2d  3v  7-6  +1  (5 NB I, 2 UEFA-sel.)  1.14 p/m


 

Marijan Vlak: 7m  5gy  0d  2v  14-9  +5  (7 NB I)  2,14 p/m                                                                                                                                                                                                                  forrás: fradi.hu

Nyitókép: MTI/Illyés 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2023. október 11. 14:17
Máté Csabával az volt a gond (szerintem), hogy edzősége a csapat nem nyújtott egyenletes teljesítményt. Az eredmény nem mond el mindent. Jó 1. félidőt követte egy pocsék 2. avagy fordítva - márpedig a focit 90 percre játsszák (illetve lefújásig, hogy nagyon pontos legyek). Az egyenletes teljesítmény hiánya pedig alapvetően edzői-motivációs hiba, talán a tapasztalatlanság volt az oka. Az eredmények jöttek, de legtöbbször szerencsés körülmények között. Előbb-utóbb jött volna a pechsorozat is. Dejan Sztankovics-al olyan edző jött, aki pont a motiválás terén bizonyított. A Zvezda-nál is, meg a Sampdoriánál is. A Sampdoriánál olyan játékosokat tudott újra motiválni, akik hónapokig nem kaptak fizetést (igaz, így a motivációs siker csak ideiglenes volt). A Fradinál sok bibi van, de a fizetések rendben-rendszeresen megérkeznek. Szerintem Sztankovics-al esély van a (tartós) sikerre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!