Kitálalt a Fradi korábbi magyar sikeredzője

2023. november 07. 10:36

Máté Csaba az M4 Sport vendége volt.

2023. november 07. 10:36

A Ferencváros férfi labdarúgó-csapatának korábbi edzője, Máté Csaba arról beszélt a Sporthíradóban, gyomrosnak érezte menesztését (őt követte az FTC kispadján Dejan Sztankovics), ám mostanra készen áll, hogy továbblépjen. Mint ismert, a szakember július 19-én, Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után vette át a zöld-fehér alakulat vezetését; irányítása alatt 10-ből 9 meccset megnyert az FTC, nem mellesleg bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe. Máté Csaba úgy folytatta, jelenleg a tanulásra és a sportolásra fordítja idejét.

„Amikor távoztam, biztos voltak olyanok, akik azt gondolhatták, végre eljött az én időm. Ha új edző jön, annak vannak nyertesei és vesztesei, biztos az én távozásomnak is voltak” – mondta arra a felvetésre, hogy az ő irányítása alatt Traoré remekelt, Sigér Dávidot sikerült felépíteni hosszabb sérüléséből, Varga Barnabás pedig akkor kezdett el igazán gólokat rúgni a Fradiban, olvasható az Üllői129 szemléjében. Úgy folytatta, hogy „élet-halál kérdés volt, hogy bejussunk a Konferencia Ligába, azokon a mérkőzéseken nem lehetett hibázni. Ezzel sikerült megbirkózni, helytállni, ami önbizalmat ad a folytatásra. A siker mindig relatív, egy Ferencvárosnál más, mint a többi csapatnál”.

Járt-e menesztése óta a Ferencváros bajnokiján?

Azóta nem jártam bajnokin a Groupamában, úgy érzem, hogy talán ennek még nem jött el az ideje.

A Fradit a tévében követem, a többieket igyekszem a helyszínen. Természetesen nem munkakeresés céljából, hiszen külföldi mérkőzést is elmentem megnézni, csak szeretnék képben maradni. A Fradinál könnyebb kimenni más sportágak eseményeire” – mondta Máté Csaba. Kitért arra is, az elmúlt két hónapban volt több tapogatózás, akadt olyan csapat, ahol a megbeszélésig is eljutottak, mindazonáltal megegyezés nem született.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alphaville
2023. november 07. 14:06
Kitálalt... menjetek már a sunyiba.
Átoperált Kiscsoportos
2023. november 07. 14:04
Mekkora kitálalás volt ! Ostoba Kolhozcselédek, Faszparaszt Szarcsimbókok, Cigánytamponok! Ti nem szégyellitek, h egy aberrált bakcigány vezet meg benneteket 14. éve?
billysparks
2023. november 07. 12:10
Kubatovot rühellem, de abban igaza van, hogy Sztankovics más polcon van, mint MCS. Más kaliberű játékosokat lehet megszerezni a nevével, mint Csabáéval. Egyszerűen más kávéház, már csak a múltja miatt is. Ezzel együtt is én adtam volna egy évet MCS-nek, próbálja meg, magyar, a mi kutyánk kölyke, ennyit megérdemel, főleg azután, hogy tényleg sikerült látványos focit csinálni. Megjegyzem, koránt sem vagyok biztos benne, hogy ezzel a fajta futballal nem szaladt volna -e bele a Fio vagy a Genk ellen a késbe, de egy próbát azért megért volna. Szimpatikus ember, ha kapna munkát egy Vidi szerű csapatnál, megmutathatná mit tud. Visszatérve Csercsére,( valaki lejjebb említette) a KI ellen szerintem egyszerűen csak megbuktatták, ahogy Bicskeit a Vaduz ellen. Véletlenül nem születnek ilyen eredmények. Egyébként ebben bízok a bolgárok ellen is.Hatalmas kupleráj a bolgár foci, egyszer eljön az ideje, hogy rendet rakjanak és most forrong a fociközélet náluk.
Halder_1899
2023. november 07. 11:59
Teljesen korrekt nyilatkozat, mint maga az ember is. Hajrá Fradi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!