„Életem egyik legszomorúbb napja volt, amikor elveszítettem a hősömet” – megható emlékezés Ayrton Sennára (VIDEÓ)

2024. május 01. 15:12

Az ismert autós újságíró, Vályi István szerint a brazil pilóta túlnőtt a sporton, túlnőtt a Formula 1-en.

2024. május 01. 15:12

Fotó: Pascal Rondeau/Getty Images

Ahogy arról külön cikkben a Mandiner is megemlékezett, 30 évvel ezelőtt gyászba borult Brazília. A legendás Formula 1-es pilóta, Ayrton Senna halála sokkolta a világot, de leginkább szülőhazáját, az őt félistenként imádó dél-amerikai országot, ahol háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el hősük elvesztése miatt. Nem véletlen, hogy a pár hónappal később a labdarúgó világbajnokságot megnyerő válogatottjuk neki ajánlotta győzelmét.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ismert autós újságíró, Vályi István is élete egyik legrosszabb napjaként emlékszik vissza 1994. május 1-re. A tragikus évfordulóra megható videóban emlékezik.

Ayrton Senna túlnőtt a sporton, túlnőtt a Formula 1-en. Ember volt, aki nem félt mindezt kimutatni, gyengéivel és hibáival együtt. Számomra ez is a legnagyobbá tette, mindörökre. Harminc éve ezen a napon törtem össze egy kicsit én is”

– írta videójához Vályi István.

@valyiistvanofficial Ayrton Senna túlnőtt a sporton, túlnőtt a Formula 1-en. Ember volt, aki nem félt mindezt kimutatni, gyengéivel és hibáival együtt. Számomra ez is a legnagyobbá tette, mindörökre. Harminc éve ezen a napon törtem össze egy kicsit én is. Emlékezzetek! #sempre #mindörökké #goat ♬ eredeti hang - Vályi István

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-3
2024. május 01. 18:39
Senna volt a legnagyobb!
egonsamu
2024. május 01. 17:52
30 éve, április 30-án szintén Imolában Senna elött egy nappal Rolad Ratzenberger osztrák versenyzö hunyt el az edzésen elszenvedett balesetben. Róla is illene megemlékezni!
makrancos-kata
2024. május 01. 16:33
oké... Akik nem értik ezt, azok mutassanak még egy F1-es versenyzőt, aki csapattársát előreengedi 50 méterrel a cél előtt, csak azért, hogy az is behúzhasson egy futamgyőzelmet. Ja, azon a futamon nem csak 1-2-6 volt, hanem 3-as is, és nem volt még automata kuplung, meg sebváltó stb. Senna azért készült ki azon a futamon, mert az utolsó körökben félkézzel kormányzott, a másik kezével a sebváltót tartotta, hogy ki ne ugorjon a sebességfokozatból (3-asból!!). Akkoriban ez még küzdelem volt a géppel. Úgy szedték ki a kocsiból a futam végén (megnyerte). Rengeteg biztonságot növelő javaslata volt, sokat végigvitt. Nem lesz nála jobb soha. Többek közt azért, mert az F1 már nem az, ami volt. Senna-Verstappen - alma-krumpli. Amikor lecserélték a logót - zseniális volt! - az amerikai tulajdonosok, akkor tudtam, hogy vége, itt már nem sport van, csak cirkusz és mögötte egy csomó minden olyan dolog, amit amerikai módra le akarnak tolni a torkodon.
I feel the earth move under my feet
2024. május 01. 15:39
Szomorú a te egész életed, Pista.. ha neked csak Senna jutott hősnek :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!