Potenciálisan veszélyes, stadionméretű aszteroida közelít a Földhöz

2024. február 01. 10:51

Az aszteroida várhatóan pénteken kerül legközelebb a bolygónkhoz.

2024. február 01. 10:51

Egy sportstadion méretű, „potenciálisan veszélyes” aszteroida közelíti meg a Földet a következő napokban – közölte a NASA a 9news.com.au cikke szerint. Mint írják: az űrkutatási hivatal szerint az 2008 OS7-névre keresztelt aszteroida várhatóan 2,8 millió kilométeres távolságban közelíti majd meg a Földet (ez körülbelül a Föld-Hold távolság hétszerese). Mint írják:

a tudósok rajta tartják a szemüket a körülbelül 270 méteres űrsziklán.

A Földtől való hatalmas távolság ellenére az űrszikla csillagászati szempontból elég közel van ahhoz, hogy felkerüljön a NASA „kisbolygófigyelő” listájára – írja a portál, aláhúzva, hogy ez azt jelenti, hogy ütközés esetén jelentős károkat okozna. A lap szerint az aszteroida várhatóan szombaton hajnali 1:40 körül kerül a legközelebb a Földhöz.

Szakértő: nem kell aggódnunk

Minjae Kim, a brit Warwicki Egyetem szakértője kutatások alapján rámutatott: a 2008 OS7 egy kicsi vagy közepes méretű aszteroida, amely „nagyjából egy futballpálya méretű”. Szerinte a NASA túlzottan óvatos a figyelmeztetés kapcsán. A szakértő szerint „nem kell túlzottan aggódnunk, mivel ez az aszteroida nem fog behatolni a Föld légkörébe, miközben megközelíti a Földet.” A
„naprendszerünkben milliónyi kisbolygó található, amelyek közül körülbelül 2350 aszteroidát minősítettek potenciálisan veszélyesnek” – érvelt Minjae.

A lap eredeti, teljes cikkét a témában angol nyelven itt olvashatja.

Nyitókéünk csupán illusztráció! Fotó: urikyo33 képe a Pixabay -en.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. február 01. 15:47
Mi kő? Homok kő?-nem, kavics, de nekem ez nagy.
nemecsek-3
2024. február 01. 15:20
Na hát ma kevés lesz az egy Primo Primitivo díj újságíróéknak. De legalább itt a hold nem 5millió kilométerre kering a föld körül mint a múltkor.
letsgobrandon-2
2024. február 01. 13:58
Bárcsak telibebaszná Fosingtont
Reszelő Aladár
2024. február 01. 13:32
Az megoldható, hogy ha ránk esik, akkor csak globalista lipsiket találjon el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!