Így kell szülni

2010. augusztus 25. 09:28

Gomba módra elszaporodtak a nők terhességére épülő fejtágítások, tanácsadó kurzusok és legfőképp ideológiák.

2010. augusztus 25. 09:28

„Nem lehet nem észrevenni, hogy manapság gomba módra elszaporodtak a nők egyik legérzékenyebb és legfogékonyabb életszakaszára épülő – gyakran pusztán üzleti alapon működő –  fejtágítások, tanácsadó kurzusok és legfőképp ideológiák.

A minap belebotlottam Palya Bea Szülésdal című népzenei ihletésű műdalocskájába. A dalt végighallgatva először döbbenet fogott el. Első csodálkozásomból ocsúdva pedig leginkább dühös lettem. Az oly ügyesen csűrt-csavart, manapság divatos – a szabadelvűség álarca mögé bújt – dalocska botrányos kérdéseket vet fel. A bugyuta kedveskedésbe burkolt, klip formájában is megtekinthető dal második versszaka e sorokkal indít: „Egyszer Vica mondta okosan / A gyermek a nőnek a fejébe' fogan, / Rágondol csak és már meglesz, / Nem számít, hogy az ura mit tesz.”A fejében? És nem számít? És a gyermekvállalásról szóló dalban nem szerepel az utód nemzéséhez – eddig, úgy tűnik, nélkülözhetetlen –  férfinem? És azt az egészen elméleti kérdést, hogy van-e része az utódvállalásban a Teremtőnek, már fel se merem tenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2010. augusztus 25. 23:43
Már pedig a gyerek igenis "fejbe' fogan"! A zemberlánya eccercsak azt érzi, anya akar lenni, oszt jónapot!:) A zura meghökken, hogy egy addig normális nőből hirtelen púder-és tejszagról ábrándozó beszűkült agyú ismeretlen lény lesz, aki mindig ehhez a témához kanyarodik vissza-a végén megunja és beadja a derekát.:)) Ha meg a férfi fejében fogan meg a gondolat (apának érzem, ó, Éva, magam..),fizikai értelemben akkor is a nő döntése az erősebb. Szikora Rékának meg mi köze ahhoz, hogy Palya Beának nem tetszik, hogy megint egy férfi (doktor úr)mondja meg még azt is, hogyan hozzon a világra egy gyereket? A Teremtő meg pont ezzel foglalkozik..bár akkor nőgyógyászt teremt Éva mellé, nem Ádámot:) SzR utolsó mondata a hülyeség csimborasszója:És hogy a nő, aki „mindig tudta, mit tegyen alant” – engedi-e az élet minden területén, hogy az ura: tegyen? Na ne vicceljünk már!! (Különben is, éljen a matriarchátus! De Réka kimarad belőle...ő csak fogja a fakanalat, a gyerkőceit és irány a templom.Ha az ura megengedi, hogy tegye!
gross
2010. augusztus 25. 19:19
Palya Bea egyértelműen gondolatbűnt követett el; nagyon helyes, hogy felfigyelt rá a hatóság.
megvagy hadnagy
2010. augusztus 25. 12:07
remélem a szerzőnek van gyermeke és tudja, miről beszél
El Topo
2010. augusztus 25. 10:44
Szép jegyzet. Szerintem valami automata bullshitgenerátor ütötte össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!