Németország – megbízható partner a világon mindenütt

2010. október 03. 13:00

Húsz évvel a német újraegyesítés után változatlanul az a feladatunk, hogy a világot békésebbé és élhetőbbé tegyük.

2010. október 03. 13:00

„Örömmámorban úszó ország, egymást átölelő, a boldogságtól egyszerre síró és nevető, ünneplő emberek Berlin szívében, a brandenburgi kapunál: e megható erejű képek elválaszthatatlanul összefonódnak a német újraegyesítéssel. – Mi vagyunk a nép – skandálták a tömegek. Az egész világ a tanúja volt, hogy az emberek bátorsága milyen erőket volt képes felszabadítani, és a szabadság iránti vágy hogyan tudott egy diktatúrát térdre kényszeríteni. Egy évvel később, 1990. október 3-án pedig bekövetkezett a két német állam újraegyesítése. (...)

Húsz évvel a német újraegyesítés után változatlanul az a feladatunk, hogy a világot békésebbé és élhetőbbé tegyük. A német külpolitika békepolitika. Számos olyan kihívás előtt állunk, amelyekkel a globalizált világban csak közös erővel tudunk megbirkózni. A leszerelés, a klímaváltozás, az energiaellátás, a demográfiai változások csak kiragadott példák az Európára és a világra a jövőben váró nagy feladatok közül. A német újraegyesítés megtanított minket, hogy sok minden lehetséges, ami korábban lehetetlennek látszott. A helyes döntésekhez ugyanakkor akarat és bátorság szükségeltetik. Németország mindehhez megbízható partnerként készen áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2010. október 03. 16:29
Vagyis azt akarom mondani, hogy a szigorú, kölcsönös előnyökre épülő üzleti kapcsolatokon kívül a magyarnak nincs mit közösödnie a németekkel!
de karatna
2010. október 03. 13:57
Madarat tolláról Németországot külügyminiszteréről! Guido Westerwelle, Németország – ferde hajlamait nyíltan és büszkén vállaló – külügyminisztere nehéz helyzetbe hozta a japán kormány protokoll-osztályát. A hazájára szégyent hozó politikus ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy homokos barátja, későbbi " felesége" Michael Mronz is elkísérje a távol-keleti útra. Ugyanakkor a tárgyalások idejére eredetileg feleségprogramot szerveztek a japán külügyminiszter feleségével. Guido Westerwelle külügyminiszter nyitotta meg idén augusztusban a németországi Kölnben a világ legnagyobb homokos "sport- és kulturális rendezvényét", a VIII. Gay Games-t, amelyen 10 ezer sportoló vesz részt a világ 70 országából. Meggyőző! Németország olyan megbízható partner amilyen megbízható partnere Guido Westerwelle Michael Mronznak. Ízlés kérdése! Én nem kérek ilyen Európából. Nem véletlen az sem, hogy Németország határánál nyugodtan kitehetik a táblát, " az itt élő germánság kihaló félben van" Meggyőződésem, hogy ez nem lehet példa a magyarság előtt!
crm114
2010. október 03. 13:56
"Az egész világ a tanúja volt, hogy az emberek bátorsága milyen erőket volt képes felszabadítani" Az NDK felső vezetése néhány hete tudta meg, hogy az ország elkerülhetetlenül csődbe kerül még 1990-ben, persze hogy voltak olyan "bátrak" és eljátszották a rendszerváltás című kamaradarabot. Az emberek bátorságán nem múlott semmi. "A német külpolitika békepolitika." A német külpolitika brit-amerikai-francia politika, ugyanis Németország, ha egyáltalán szuverén államnak tekinthető, mindenesetre igyekszik nem annak tűnni. És ez így van jól.
Vendéen
2010. október 03. 13:05
http://konzervatorium.blog.hu/2010/10/03/a_nemet_egyseg_huszadik_evfordulojara
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!