Nem tetszik a rendszer?

2012. január 19. 10:56

Az idő megy, a föld forog, az én ráncaim is gyűlnek, miért épp Budapest kulturális tere maradna változatlan, ha már épp a pezsgésére hivatkozunk rendszeresen?

2012. január 19. 10:56
Varga Julis
KultúrPart

„Hogy a Gödörrel mi lesz, az a jövő zenéje, majd meglátjuk, az utóbbi években úgyis kifejezetten viszolyogtam attól, hogy nyári estékre meghirdetett gigaprogramokra betegyem a lábam, mert úgysem tudom élvezni a tömeget, főleg nem zárt térben.

És akkor most robbant a trafós bomba, hogy az elmúlt 13 évben sikeresen navigáló igazgatót lecserélik Bozsik Yvette-re. Hát jó, legyen, a változás néhol a haladás kulcsa, kérdés, ebben az esetben is az lesz-e. Ez a kérdés persze nem csak engem foglalkoztat, hanem még számtalan, hasonló szakmában utazó embert, és a nagyja nem fogadta kitörő örömmel a döntést.

Abban nyilván van igazság, hogy a magyarok jobban szeretik a már »ismert, de rossz« dolgokat, mint a »lehet, hogy jó, de újakat«. Nehezen váltunk és nehezen változtatunk, bár ami jó, azon nem is biztos, hogy kell. Ráadásul a Trafó eddig sem arról volt híres, hogy a megszokottat darálta volna. Épp ellenkezőleg – sikeresen igyekeztek minél színesebbé és változatosabbá tenni a programjaikat, hogy különleges élményekkel gazdagítsák az odalátogatókat, tágítsák a látókört, mert valljuk be, a miénk azért még elég szűk.

Nem lustaságból adok Bozsiknak egy esélyt, vagy azért, mert nem érdekel, hogy mi lesz a Trafóval. Hanem azért, mert kíváncsi vagyok, mit lesett el Szabó Györgytől, és hogy érzi-e a ritmust. Ha igen, az jó, végül is a vérfrissítés elsülhet jól, ha nem… na legfeljebb majd akkor hisztizek, mert semmi kedvem esténként Való Világot nézni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almasalma
2012. január 31. 11:45
Jézusom, itt senki nem tud olvasni? A cikk pontosan arról szól, hogy sokan félnek a változástól, de hajrá, venni kell egy levegőt, és nem rinyálni, meg kell nézni, Bozsik mit tud. El kéne olvasni a teljes írást, nem csak a mandinerre kiszemlézett részeket. "Lehet, hogy ettől érzéketlennek és nemtörődömnek tűnök, de amíg a város kínál alternatívákat arra, hogy mulassak és/vagy művelődjek, nem tudok energiát fektetni abba, hogy ezeken felháborodjak." Gratulálok. Már sokan már ott is zsidókat látnak, ahol nincsenek. (Nem a cikk szerzője vagyok, csak ismerem az oldalt, és zavar a sok idióta csípőből libsiző-zsidózó kommentelő. Az van, hogy (szerencsére) a kultúra nem csak a zsidóknak jár.)
Honfi-fi
2012. január 19. 11:39
Azért ez már a pofátlanság netovábbja, hogy minden napra jut egy Bozsik Yvette-t fikázó senkiházi írása. Meg hű, meg ha mostasztán nagyonasztán, meg milesz a Trafóval. Ami a pofátlanság tárgya az az, hogy a kezdetek kezdetén, amikor lett Trafó, az egész történet Bozsik Yvette miatt lett létrehozva, hogy legyen egy hely ahol ellehet a társulatával. Mellesleg, mint világhírű táncművész. Az eredő időkben, a Trafó egyetlen közönség vonzó alakulata, Bozsik Yvette volt, szinte szinoním név lett a táncos-koreográfus neve, és a Trafó. A kezdeti időkben. Aztán szépen ráépültek a többi un kortárs, vagy nevezzük avantgarde ágak, jó magyar szokás szerint a híresség árnyékában , oldalvizén elsütkéreztek. Aztán most, meg bazira megvannak sértődve, hogy nem az ővék lett az ami soha nem is volt, mert nem miattuk lett létrehozva.
vahur
2012. január 19. 11:11
Azért szép, hogy az örült utálkozásban, ellenség keresésben a stokk libsi Bozsik Yvette is szép lassan náci kutya lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!