Egy mondat a zsarnokságról

2012. március 06. 07:14

Ahol zsarnokság van, ott két bűnös van, a zsarnok és az alattvaló.

2012. március 06. 07:14
Kertész Ákos
Népszava

„Ahol zsarnokság van, ott két bűnös van, a zsarnok és az alattvaló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
garat
2012. március 09. 16:47
Érdekes. Ez az egész vélemény-dolog ebben az ügyben azt a célt szolgálja, hogy aki elkezdte, meg tudja számolni, hogy mennyien gondolják azt, hogy "ez mekkora szar" és mennyien nem? Vagy alapvetően már az volt a cél, hogy egy ez ügyben összetartó közösséget lásson maga körül az aki elkezdte? Lehet mondani, hogy közhely, lehet szidni, de a közhelyek azért közhelyek, mert midnenhol megállják a helyüket, azonban funkciójuk vagy nincs, vagy a figyelemfelkeltés, nyugtázás stb, mint az élet nehéz, vagy mint annyira sajnálom. Mindeközben a cionista szóval is találkoztam. Egy apró tipp: nézzenek utána mit is jelent a szó. A rasszizmus ilyesfajta megnyilvánulása azt hozza magával, hogy Önök közül az, aki egyetért ezekkel, egyetért a II. világháború zsidó-ellenes eseményeivel is, ami szánalomra méltó.
khomeini
2012. március 06. 18:34
Nem kellene már ezeket az egy mondat a zsarnokságról parafrázisokat erőltetni. Egyre gyengébbek.
Ouroboros
2012. március 06. 18:03
*ásít* Túljátssza mindkét fél ezt a dolgot. Én személy szerint a zsarnokságozást meg a hazaárulózást egyformán szánalmasnak tartom. Megérdemlik egymást :)
nyugalmazott tanár
2012. március 06. 17:41
"Ahol zsarnokság van, ott két bűnös van, a zsarnok és az alattvaló. " Kertész mindkettőt megtesíti: ő a zsarnok alattvaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!