Nem kényszer, hanem szép kötelesség

2012. április 10. 14:11

Erdőbényén én nemcsak egy vállalkozást vezetek, de számtalan közösségi munkából is kiveszem a részem.

2012. április 10. 14:11
Béres Melinda
Heti Válasz

„- Beleszól a borkészítésbe, vagy a borászra bíz minden szakmai kérdést?

- Nálunk az a stratégia, hogy azon a szinten szülessenek a döntések, ahol értenek hozzá. Csak akkor avatkozunk a folyamatokba, ha szükséges. Én nem vagyok se borász, se szőlész. Erre kiváló szakembereink vannak. Amíg Hudák Péter főborászunk keze alatt ilyen szép eredményeket érnek el a boraink, én bízom benne. Együtt határozzuk meg, milyen típusú borok szülessenek, de hogy ez szakmailag aztán hogyan fog megvalósulni, az már az ő döntése és persze felelőssége is.

- Tokaj neve összeforrt az aszúval, de egyre népszerűbbek a vidék testes száraz fehérborai is. Önök melyikre helyezik a hangsúlyt?

- Tételeink nagyjából hetven százaléka száraz. Vannak dűlőszelektált furmintjaink és hárslevelűink, de az elsők közt voltunk, akik elkezdtek könnyedebb házasításokat is készíteni. Úgy éreztük, jót tesz a vidéknek a frissítés, muszáj fiatalítani. Az aszú ettől függetlenül Tokaj csodája, s nélkülözhetetlen a gazdaságos működéshez is. Az előállítási költsége ugyan jóval magasabb minden másénál - az aszút szemenként kell begyűjteni -, a különleges minőséget és egyediséget azonban megfizeti a külföldi piac. A tokaji borászatok létének biztos alapja egy jól kiépített aszúkereskedelem lehetne stabil felvevőpiaccal. Ezen mi is sokat fáradozunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!