Összeöntöttem Tokaj legjobb nedveit

2012. április 17. 15:00

Samuel Tinon egy jelenség. Sauternes-ből származik, de 22 éve éve Tokajon foglalkozik borral.

2012. április 17. 15:00

„És ha már túljutunk a kiváló száraz furmintok, hárslevelűek és aszúk okozta sokkon, találunk még egy ámulásra okot adó jelenséget. A jelenség neve Samuel Tinon. És ami az érdekes benne: a férfi Sauternes-ből származik, de 22 éve éve Tokajon foglalkozik borral. Samuel Tinon ezért nagyon érdekes jelenség, hiszen ő a bezzegországból jött, ahol forintban százezrek esnek le egy-egy jó, régebbi évjárat palackjaira, amihez képest a mi áraink nevetségesek. Miközben maguk a borok vannak olyanok, sokak szerint még jobbak.

Mikor megkérdeztem, mi szél hozta ide, azt válaszolta, hogy ez olyan, mint amikor az ember beledugja az ujját a palackba, és nem tudja kihúzni. Aztán belecsusszan az alkarja, a felkarja, neki meg már a fél teste benne van. Sauternes pedig nem konkurencia - ezt is hozzátette, mikor feldobtam neki ezt a témát. »Ott egyetlen rendezvényt 10 millió euróért zavarnak le. A rendezvény bora pedig természetesen Château d'Yquem. Hogy lehetne ezzel versenyezni?« De az átlag sauternes-i borász jobb pozícióban van, ha a világpiacon kell értékesíteni, mint az átlag tokaji - próbáltam volna érvelni, de Tinon gyorsan nemet intett. Az átlag sauternes-i borász veszteséget termel, ez van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!