A fekhely mellett most is töltve áll...

2012. április 20. 10:02

Egy jól kiválasztott zene csak növelni tudja az éppen poharunkban található bor élvezeti értékét. Kiválasztottam néhány bort, tettem mellé pár zenét, próbálják ki, ha van kedvük - írja legfrissebb bejegyzésében az Élet és bor.

2012. április 20. 10:02
Élet és bor

„1, The grass was greener... - Pink Floyd - High Hopes

Avagy komolyság, tekintély, odafigyelés, gondolkodás. A Pink Floyd legfontosabb lemeze számomra a Division Bell. Ebben találtam meg azt a mélységet, ami még számomra is tökéletesen érthető és befogadható. Ennek ellenére persze kicsit sem egyszerű hallgatnivaló. Nem a nyáresték kerti bulija mellé való, magányt, sötétséget, odafigyelést igényel. Komolyabb vöröst válasszunk mellé. A Sauska pincészet 2008-as pinója nehezen befogadható, megérthető mivolta miatt méltó társa ennek a zenetörténeti klasszikusnak is nevezhető progresszív zenének. Érdemes kipróbálni, szerintem a harmónia tökéletes, de megfelelően nyitottnak kell lenni. És rá kell szánni az időt. Sem a zene, se a bor nem vádolható popularitással, éppen ezért jól megférnek egymás mellett.

2, Szélbenállós rockballada - Shinedown - If You Only Knew

A Shinedown zenekart sokan berakják a Nickelback mellé és viszlát. Pedig szerintem sokkal jobban, zenéjüket árnyalatnyival őszintébbnek, izgalmasabbnak, változatosabbnak tartom. Könnyű dallamok, akusztikus gitárok, akkordozgatás, fogós szöveg és refrén. Könnyed pillanataival és mozgalmas zenéivel remek választás, nem igényel mélyebb odafigyelést, de hamar hatalmába tud keríteni. Egy jó kadarka remek választás hozzá, fűszeres-gyümölcsös könnyedségével remekül ki tudja egészíteni ezt a fiatalos és üde zenei élményt. A Dúzsi-féle pont megteszi.

3, Van-e álom még, van-e elképzelés? - Kispál és a Borz - Nem fáj

A zenekar méltatásába nem fogok bele, nagyon sokat jelent nekem ez a (volt) hazai alternatív zenekar. Mondanivaló van bőven, nem feltétlenül a komolykodós fajtából. Nem biztos, hogy vicces, fiatalos történeteket feldolgozó, humoros tartalmú, de néha komolykodó zene jó választás bármilyen borhoz, de működik ez. »Tekerd meg a volumét«, nyílhat mellé egy Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2011, tavasszal délután otthon vagy a kertben, barátokkal vagy egyedül fél üveg után garantált az éneklés. Vagy lehet kiabálni, hogy nem fáj. A bor egyébként azért passzol remekül ehhez a zenéhez meg úgy általában a zenekarhoz is, mert bár van benne mélység, mégsem a komplexitással és nagy testtel fog lenyűgözni. Szerintem működőképes.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!