Szőlő Hegyalján

2012. május 03. 22:25

Apám mérhetetlenül büszke volt arra, hogy arról a vidékről származik. Zemplénből, Hegyaljáról, ahol a világhírű tokaji is terem.

2012. május 03. 22:25
BorTárs

„Apám két dologtól tudott lázba jönni: ha a Don-kanyarról beszélt (és enélkül vasárnapi ebédet megúszni alig lehetett), meg a tokajitól. Nem azért, mert többet ivott volna belőle a kelleténél, dehogy. Egyszerűen mérhetetlenül büszke volt arra, hogy arról a vidékről származik. Zemplénből, Hegyaljáról, ahol a világhírű tokaji is terem. S hogy a családjának még »szőleje« is volt arrafelé.

Tokajit inni ünnep volt. Anélkül jeles évforduló, névnap vagy születésnap nem múlhatott el. Legbecsesebb ajándéka egy olyan palack volt, amit fillérekért címkéztek meg az ő nevére. Hitte, hogy az az ő saját tokajija. A régi szőlő, úgy tudom, ma is megvan. Családon belül. Maradjon is így, értő kezekben, mert addig minden rokon továbbra is kicsit sajátjának érezheti...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!