Hogyan lehetsz megosztott?

2012. június 22. 16:17

Néhány hete valamiért mégis megosztottam egy képet. Több lájk, hozzászólás, megosztás, mint valaha. Véletlen?

2012. június 22. 16:17

„Korábban próbálkoztam a profilomon rövid, magvas(nak vélt), vicces, abszurd (saját) gondolatokkal, olyan szellemi reszlikkel, amiket sehol másutt (blog, Facebook oldalak, LinekdIn...) nem tudtam elsütni, de ezeket mintha elnyelte volna a cybertér. Semmi reakció.

Az érdekes, vicces, bölcs, gondolatébresztő képek, rajzok továbbosztásával eddig nem foglalkoztam. Minek? Csinálják elegen. Idővel ezek a képek úgyis körbeutazzák a Földet.
Néhány hete valamiért mégis megosztottam egy képet. Több lájk, hozzászólás, megosztás, mint valaha. Véletlen? Megpróbálkoztam egy másikkal. Egy harmadikkal. Elképeszető, de amiről a szakemberek (a valódiak is) beszélnek, valóban működik: a képek mindennél jobban terjednek, reakcióra késztetik hozzászólást ritkán író embereket is.

Nagyon érdekes megfigyelni, hogy melyik képpel kik szólíthatók meg. Kik azok, akik a meghökkentő, a művészi, a sokkoló, a vicces, a »cukiság« (az utóbbi kettővel takarékosan bánok) képekre reagálnak. (A direkt politikát általában próbálom mellőzni, hiszen ezekre az üzenetekre mindig ugyanazoktól kapnék visszajelzést.)

Érdekes, hogy képben jobban eladhatók a szövegek is. Ugyanaz a szöveg nagyságrendekkel »ragadósabb« (jobban terjed), ha képként jelenik meg. Ezek a szövegek egy újabb szegmentálási lehetőséget kínálnak: másokat szólíthatsz meg egy magyar, vagy egy angol nyelvű szöveggel. (A visszajelzésekből azonnal látható, ki mire vevő.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!