Biztosan ott lesz holnapra

2012. június 28. 16:29

A mezőgazdaságban a „biztosan ott lesz holnapra” kifejezést kb. annyira kell komolyan venni, mintha egy arab kupeccel egyeznénk meg bármiben Marakesh egyik sikátorában.

2012. június 28. 16:29
Pflanzner Sándor
Szőlőművelés

„A mezőgazdaságban a »biztosan ott lesz holnapra« kifejezést kb. annyira kell komolyan venni, mintha egy arab kupeccel egyeznénk meg bármiben Marakesh egyik sikátorában. Ennek folyományaként a »jó, akkor a jövő héten megbeszéljük, hogy mikor lesz esedékes« szófordulat simán jelentheti azt, hogy a legváratlanabb pillanatban, amikor légvonalban 150 km-re tartózkodsz a borospincédtől, kapsz egy ilyen tartalmú telefonhívást: »Itt állunk a pincénél a [...]-vel, hová tegyük?«. Teljesen kézenfekvő, hogy ilyenkor egy képviselőd 5 percen belül a helyszínre ér, és átnyújt 95 millió forintot jelöletlen, kis címletű bankjegyekben a [...] ellenértékeként - hiszen annyi mindig van otthon, ugye.

A prés leszállítása a múlt héten pénteken volt esedékes, de az eladó furgonja elromlott, így megállapodtunk abban, hogy kb. két hét múlva próbálunk újra időt egyeztetni. A szállítás hétfőn történt, amikor már nem tudtam Dörgicsén lenni, így a feleségem és a napszámosom segített az átvételnél. Az eszközt nem sikerült kipróbálni, mert a villanyszerelő valami másmilyen aljzatot tett fel, mint ami a présen volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bolá
2012. július 01. 08:09
Már rég rájöhettél volna, hogy nem a szőlőművelés működik így, hanem az egész ország. De az igazán szomorú az, hogy a háború előtt még rendesen működött – ahogy az öregek elbeszéléséből ismerhető. Csak 40 + 20 év különféle ballib szisztematikus rombolás 'eredménye', hogy most így (nem) működik.
bolá
2012. július 01. 08:08
Egyébként mélyen lebecsülöd a Marrakech-i bazárt: ott, ha végül valakivel megállapodtál valamiben, azt tartja is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!